Igrediencie (1 porcia)

  • 6 vetvičiek koreňa ashwangy alebo 2 čl prášku ashwangy
  • 300ml rastlinného mlieka
  • 1ČL škorice
  • 3ČL javorového sirupu

Postup

  1. Korene ashwangy necháme cez noc vylúhovať vo filtrovanej vode.
  2. Všetky ingrediencie zmixujeme.
  3. Cez sitko prelejeme nápoj do hrnčeka.

Ashwanga (po slovensky: vitánia snodárna) sa tradične používa v ayurvedickej medicíne. Pomáha znížiť kortizol a vyvážiť hormóny produkované štítnou žľazou. Taktiež podporuje funkcie nadobličiek, špecificky prekonať chronický stres a únavu. Ashwanga taktiež môže priniesť úľavu pri symptómoch Alzheimerovej choroby, depresie či úzkosti. Po večernom pohári sa pravdepodobne lepšie vyspíte. Odporúčame si nápoj pripraviť hlavne počas obdobia menštruácie.

Tip: Ak nemáte mixér, stačí korene ashwangy vyvariť vo vode minimálne 20 minút a potom tento vývar zmiešať s mliekom. Prípadne odporúčame kúpiť ashwangu v prášku.

Dobrú chuť vám praje Jedloznačne!