Ashwanga latte
Igrediencie (1 porcia)
- 6 vetvičiek koreňa ashwangy alebo 2 čl prášku ashwangy
- 300ml rastlinného mlieka
- 1ČL škorice
- 3ČL javorového sirupu
Postup
- Korene ashwangy necháme cez noc vylúhovať vo filtrovanej vode.
- Všetky ingrediencie zmixujeme.
- Cez sitko prelejeme nápoj do hrnčeka.
Ashwanga (po slovensky: vitánia snodárna) sa tradične používa v ayurvedickej medicíne. Pomáha znížiť kortizol a vyvážiť hormóny produkované štítnou žľazou. Taktiež podporuje funkcie nadobličiek, špecificky prekonať chronický stres a únavu. Ashwanga taktiež môže priniesť úľavu pri symptómoch Alzheimerovej choroby, depresie či úzkosti. Po večernom pohári sa pravdepodobne lepšie vyspíte. Odporúčame si nápoj pripraviť hlavne počas obdobia menštruácie.
Tip: Ak nemáte mixér, stačí korene ashwangy vyvariť vo vode minimálne 20 minút a potom tento vývar zmiešať s mliekom. Prípadne odporúčame kúpiť ashwangu v prášku.
Dobrú chuť vám praje Jedloznačne!