Banánovo-pohánkový chlebík
Ingrediencie (4 porcie, doba prípravy 45 min.)
- 2-4 banány
- 1-2PL melasy (ak melassu neobľubujete, použite iný sirup)
- 1-2PL kokosového cukru
- 240g pohánky (alebo pohánkovej múky)
- 1PL orechového (mandľového či kešu) masla (dobrovoľné)
- 1ČL prášku na pečenie
- štipka soli
- 25-50ml minerálnej vody, alebo rastlinného mlieka
- oriešky na ozdobenie
- kokosový olej na vymastenie formy
Postup
- Pohánku zmixujeme na múku.
- Banány popučíme vidličkou, aby boli banánové kúsky cítiť v chlebíku, alebo ich zmixujeme.
- Najprv zmiešame tekuté ingrediencie, potom sypké a nakoniec obe zmesi zmiešame dokopy.
- Vymastíme formu na pečenie, vlejeme do nej zmes a ozdobíme ju orechmi.
- Pečieme v trúbe vyhriatej na 180 stupňov 25-30 minút.
Dobrú chuť vám praje Jedloznačne!