Banánovo-ovsený koláč
Ingrediencie (4 porcie)
- 300g ovsených vločiek
- 4 banány
- 50g hrozienok (pre menej sladkú chuť môžeme použiť goji)
- 350g jablkového pyré (alebo 4 rozmixované jablká)
- 2PL javorového sirupu (koláč je však už sladký vďaka banánom)
- 2PL roztopeného kokosového oleja
- 2ČL škorice
Postup:
- Hrozienka namočíme do filtrovanej vody na 15-30 minút.
- Ovsené vločky rozmixujeme na múčku.
- Banány rozpučíme vidličkou a všetky ingrediencie zmiešame.
- Zmes vylejeme na plech pokrytý papierom na pečenie, alebo do ľubovoľnej formy na pečenie koláčov či banánových chlebov. Hrúbka koláča je ľubovoľná, len potom ovplyvní dĺžku pečenia.
- Koláč pečieme na 180 stupňoch 30 až 50 minút podľa hrúbky.
- Ak prepichneme koláč nožom a ten vytiahneme bez kúskov cesta, koláč potrebuje už len 1 hodinu odstáť a môžete servírovať.
- Tip: pre bezlepkovú verziu tohto receptu stačí nahradiť ovsené vločky 50g pohánkových a 300g ryžových vločiek.
Dobrú chuť vám praje Jedloznačne!