Ingrediencie (4 porcie)

  • 300g ovsených vločiek
  • 4 banány
  • 50g hrozienok (pre menej sladkú chuť môžeme použiť goji)
  • 350g jablkového pyré (alebo 4 rozmixované jablká)
  • 2PL javorového sirupu (koláč je však už sladký vďaka banánom)
  • 2PL roztopeného kokosového oleja
  • 2ČL škorice

Postup:

  1. Hrozienka namočíme do filtrovanej vody na 15-30 minút.
  2. Ovsené vločky rozmixujeme na múčku.
  3. Banány rozpučíme vidličkou a všetky ingrediencie zmiešame.
  4. Zmes vylejeme na plech pokrytý papierom na pečenie, alebo do ľubovoľnej formy na pečenie koláčov či banánových chlebov. Hrúbka koláča je ľubovoľná, len potom ovplyvní dĺžku pečenia.
  5. Koláč pečieme na 180 stupňoch 30 až 50 minút podľa hrúbky.
  6. Ak prepichneme koláč nožom a ten vytiahneme bez kúskov cesta, koláč potrebuje už len 1 hodinu odstáť a môžete servírovať.
  • Tip: pre bezlepkovú verziu tohto receptu stačí nahradiť ovsené vločky 50g pohánkových a 300g ryžových vločiek.

Dobrú chuť vám praje Jedloznačne!