Ingrediencie ((2 porcie, doba prípravy 35 min.)

  • 1-2 Beyond Meat burgery
  • 1/3 póru (alebo jarnej cibuľky)
  • 200-250g bezlepkových špagiet (ideálne kukurično-ryžové)
  • 200ml pretlaku alebo konzervy paradajok (idealne bio)
  • soľ
  • olej na výprážanie
  • olivový olej
  • prípadne aj vegánsky parmezán alebo smotanku

Postup

  1. Dáme variť vodu na cestoviny
  2. Burger, spolu s pórom jemne osolíme a na oleji pražíme na miernom plameni.
  3. Mrazený burger obraciame a postupne drolíme, chladený burger len rozkúskujeme varechou a rozmiešame s pórom.
  4. Keď voda vrie, hojne ju posolíme a za varu vhodíme špagety, premiešame aby sa nezlepili a necháme variť.
  5. Keď burger chytí farbu a pór zmäkne, zalejeme panvicu pretlakom, premiešame a necháme jemne zohrievať kým špagety nie sú al dente.
  6. Zmäknuté na taliansky spôsob, teda neprevarené špagety zlejeme a vhodíme do panvice s pretlakom.
  7. Zmes premiešame, ak sú špagety nedovarené, kľudne pridáme aj vodu, v ktorej sme ich varili a varíme kým nezmäknú, aby nám chutili.
  8. Primiešame kľudne aj smotanku, alebo na tanieri posypeme parmezánom a polejeme olivovým olejom.
  9. Podávame veľkým hladošom, tento rýchly pokrm je totiž sýty.

Dobrú chuť Vám praje Jedloznačne!