Beyod Meat špagety
Ingrediencie ((2 porcie, doba prípravy 35 min.)
- 1-2 Beyond Meat burgery
- 1/3 póru (alebo jarnej cibuľky)
- 200-250g bezlepkových špagiet (ideálne kukurično-ryžové)
- 200ml pretlaku alebo konzervy paradajok (idealne bio)
- soľ
- olej na výprážanie
- olivový olej
- prípadne aj vegánsky parmezán alebo smotanku
Postup
- Dáme variť vodu na cestoviny
- Burger, spolu s pórom jemne osolíme a na oleji pražíme na miernom plameni.
- Mrazený burger obraciame a postupne drolíme, chladený burger len rozkúskujeme varechou a rozmiešame s pórom.
- Keď voda vrie, hojne ju posolíme a za varu vhodíme špagety, premiešame aby sa nezlepili a necháme variť.
- Keď burger chytí farbu a pór zmäkne, zalejeme panvicu pretlakom, premiešame a necháme jemne zohrievať kým špagety nie sú al dente.
- Zmäknuté na taliansky spôsob, teda neprevarené špagety zlejeme a vhodíme do panvice s pretlakom.
- Zmes premiešame, ak sú špagety nedovarené, kľudne pridáme aj vodu, v ktorej sme ich varili a varíme kým nezmäknú, aby nám chutili.
- Primiešame kľudne aj smotanku, alebo na tanieri posypeme parmezánom a polejeme olivovým olejom.
- Podávame veľkým hladošom, tento rýchly pokrm je totiž sýty.
Dobrú chuť Vám praje Jedloznačne!