Ingrediencie (4 porcie) doba prípravy 40 minút

  • 2PL drvených ľanových semiačok
  • 100ml vody
  • 1-2 banány
  • 50g makovej múky
  • 50g ryžovej múky
  • 1ČL kokosového oleja na potretie formy
  • 2ČL kypriaceho prášku do pečiva
  • 1-2ČL kokosového cukru
  • 2PL kešu masla na ozdobenie
  • ovocie podľa chuti na zdobenie

Postup

  1. Vajíčka v tomto recepte nahradíme zmiešaním drvených ľanových semiačok s vodou v miske. 
  2. V inej nádobe zmiešame múky s cukrom a práškom na pečenie. 
  3. Potom k múkam pridáme rozmliaždený banán, zmes ľanových semiačok a poriadne premiešame. 
  4. Zmes dáme do tortovej formy potretej olejom, alebo na plech (ak cesto drží formu a dá sa nám vytvarovať).   
  5. Pečieme cca. 30 minút na 180 stupňoch, kým je tortička zvrchu chrumkavá a vnútri vláčna. 
  6. Po dopečení necháme vychladnúť, natrieme orechovým maslom a ozdobíme ovocím. 

Tip: tortička by mala mať priemer 10-12cm, preto odporúčame použiť menšie formy na pečenie.  

Dobrú chuť vám praje Jedloznačne!