Bezlepková plantbased maková tortička
Ingrediencie (4 porcie) doba prípravy 40 minút
- 2PL drvených ľanových semiačok
- 100ml vody
- 1-2 banány
- 50g makovej múky
- 50g ryžovej múky
- 1ČL kokosového oleja na potretie formy
- 2ČL kypriaceho prášku do pečiva
- 1-2ČL kokosového cukru
- 2PL kešu masla na ozdobenie
- ovocie podľa chuti na zdobenie
Postup
- Vajíčka v tomto recepte nahradíme zmiešaním drvených ľanových semiačok s vodou v miske.
- V inej nádobe zmiešame múky s cukrom a práškom na pečenie.
- Potom k múkam pridáme rozmliaždený banán, zmes ľanových semiačok a poriadne premiešame.
- Zmes dáme do tortovej formy potretej olejom, alebo na plech (ak cesto drží formu a dá sa nám vytvarovať).
- Pečieme cca. 30 minút na 180 stupňoch, kým je tortička zvrchu chrumkavá a vnútri vláčna.
- Po dopečení necháme vychladnúť, natrieme orechovým maslom a ozdobíme ovocím.
Tip: tortička by mala mať priemer 10-12cm, preto odporúčame použiť menšie formy na pečenie.
Dobrú chuť vám praje Jedloznačne!