Ingrediencie (7 porcií) čas prípravy 3 hod.

Pesto

  • 50g píniových orechov
  • 1/2ČL soli
  • 3ČL jablčného octu
  • 2ČL žltej miso pasty
  • 150g rukoly

Zemiakové pyré

  • 2kg zemiakov
  • 2ČL korenia sumac
  • 2ČL muškátového orechu
  • 2ČL Podravky
  • 2ČL soli (odporúčame čiernu himalájsku)
  • 300g ryžovej múky
  • 100g tapiokového škrobu

Postup

  1. Píniové oriešky namočíme na 2-4 hodiny do filtrovanej vody.
  2. Ošúpané zemiaky uvaríme do mäkka. Po uvarení vodu zlejeme, pridáme korenie a soľ a zemiaky rozmliaždime na kašu. Zmes necháme vychladnúť.
  3. Medzitým zlejeme píniové orechy a prepláchneme ich. Zmixujeme ich s ostatnými ingredienciami na pesto a odložíme do ľadničky.
  4. Do zemiakovej kaše primiešame ryžovú múku a škrob.
  5. Cesto objemu čajovej lyžičky rukami vytvarujeme do tvaru gnocchu. Pokračujeme, až kým nespracujeme celé cesto.
  6. Gnocchi potom uvaríme vo vode alebo opražíme na nelepivej panvici.
  7. Pokvapkáme pestom a servírujeme.

Dobrú chuť vám praje Jedloznačne!