Bezlepkové ňoky s rukolovým pestom
Ingrediencie (7 porcií) čas prípravy 3 hod.
Pesto
- 50g píniových orechov
- 1/2ČL soli
- 3ČL jablčného octu
- 2ČL žltej miso pasty
- 150g rukoly
Zemiakové pyré
- 2kg zemiakov
- 2ČL korenia sumac
- 2ČL muškátového orechu
- 2ČL Podravky
- 2ČL soli (odporúčame čiernu himalájsku)
- 300g ryžovej múky
- 100g tapiokového škrobu
Postup
- Píniové oriešky namočíme na 2-4 hodiny do filtrovanej vody.
- Ošúpané zemiaky uvaríme do mäkka. Po uvarení vodu zlejeme, pridáme korenie a soľ a zemiaky rozmliaždime na kašu. Zmes necháme vychladnúť.
- Medzitým zlejeme píniové orechy a prepláchneme ich. Zmixujeme ich s ostatnými ingredienciami na pesto a odložíme do ľadničky.
- Do zemiakovej kaše primiešame ryžovú múku a škrob.
- Cesto objemu čajovej lyžičky rukami vytvarujeme do tvaru ňoku. Pokračujeme, až kým nespracujeme celé cesto.
- Ňoky potom uvaríme vo vode alebo opražíme na nelepivej panvici.
- Pokvapkáme pestom a servírujeme.
Dobrú chuť vám praje Jedloznačne!