Ingrediencie (2-3 porcie, doba prípravy 20 min.)

  • hrsť kešu orechov
  • 1/2 hlávky stredne veľkej brokolice
  • 1ČL citrónovej alebo limetkovej šťavy
  • 1-2DCL vody
  • štipka soli
  • iné ochucovadlo podľa potreby (tamari omáčka, ocot či miso omáčka)

Postup

  1. Uvaríme bezlepkové cestoviny podľa návodu.
  2. Medzitým kešu orechy, ktoré sme nechali dve hodiny odstáť vo filtrovanej vode, scedíme a prepláchneme.
  3. Hlavičky brokolice prepláchneme a oblanšírujeme, tj. 1-2 minútky necháme v zovretej vode, potom vyberieme a prepláchneme studenou.
  4. Všetky ingrediencie postupne podľa chuti zmixujeme.

Tip: Omáčkou môžeme cestoviny poliať alebo ak nám vyjde príliš riedka, cestoviny tesne pred dovarením vyberieme a na plameni ešte za stáleho miešania zmiešame s brokolicovým krémom.

Dobrú chuť vám praje je Jedloznačne!