Cestoviny s brokolicovou krémovou omáčkou
Ingrediencie (2-3 porcie, doba prípravy 20 min.)
- hrsť kešu orechov
- 1/2 hlávky stredne veľkej brokolice
- 1ČL citrónovej alebo limetkovej šťavy
- 1-2DCL vody
- štipka soli
- iné ochucovadlo podľa potreby (tamari omáčka, ocot či miso omáčka)
Postup
- Uvaríme bezlepkové cestoviny podľa návodu.
- Medzitým kešu orechy, ktoré sme nechali dve hodiny odstáť vo filtrovanej vode, scedíme a prepláchneme.
- Hlavičky brokolice prepláchneme a oblanšírujeme, tj. 1-2 minútky necháme v zovretej vode, potom vyberieme a prepláchneme studenou.
- Všetky ingrediencie postupne podľa chuti zmixujeme.
Tip: Omáčkou môžeme cestoviny poliať alebo ak nám vyjde príliš riedka, cestoviny tesne pred dovarením vyberieme a na plameni ešte za stáleho miešania zmiešame s brokolicovým krémom.
Dobrú chuť vám praje je Jedloznačne!