Cestoviny s paradajkovo-hubovou omáčkou podľa Bruna Osifa
Ingrediencie (3 porcie, doba prípravy cca 40 min.)
- 2ks stredne veľkých paradajok
- 5ks nakladaných sušených paradajok
- 1 sklíčko nakladaných šampiňónov
- olivový olej na smaženie
- 1ks nakrájanej cibule
- paradajkový pretlak (kľudne aj sladší)
- 2ks bobkového listu plus korenie podľa vlastnej chuti
- 1ČL cukru
- bazalka
- vegánsky parmezán
- bezlepkové cestoviny, napr. Barilla
- Čerstvé aj nakladané paradajky umyjeme a nakrájame na drobné kocky.
- Huby scedíme a taktiež nakrájame na menšie kúsky.
- Na oleji udusíme nakrájanú cibuľu a usmažíme ju doružova.
- Pridáme na kúsky nakrájané huby a paradajky, zalejeme paradajkovým pretlakom, pridáme bobkové listy a povaríme na požadovanú hustotu (podľa toho môžeme pridať aj viacej pretlaku).
- Na záver omáčku ochutíme, okoreníme a ocukríme podľa chuti.
- Medzitým uvaríme obľúbené bezlepkové cestoviny.
- Omáčku necháme chvíľu odstáť a zalejeme ňou pripravené cestoviny.
- Vrch ozdobíme vegánskym parmezánom a čerstvou bazalkou.
Dobrú chuť vám praje Jedloznačne!