Ingrediencie (3 porcie, doba prípravy cca 40 min.)

  • 2ks stredne veľkých paradajok
  • 5ks nakladaných sušených paradajok
  • 1 sklíčko nakladaných šampiňónov
  • olivový olej na smaženie
  • 1ks nakrájanej cibule
  • paradajkový pretlak (kľudne aj sladší)
  • 2ks bobkového listu plus korenie podľa vlastnej chuti
  • 1ČL cukru
  • bazalka
  • vegánsky parmezán
  • bezlepkové cestoviny, napr. Barilla
  1. Čerstvé aj nakladané paradajky umyjeme a nakrájame na drobné kocky.
  2. Huby scedíme a taktiež nakrájame na menšie kúsky.
  3. Na oleji udusíme nakrájanú cibuľu a usmažíme ju doružova.
  4. Pridáme na kúsky nakrájané huby a paradajky, zalejeme paradajkovým pretlakom, pridáme bobkové listy a povaríme na požadovanú hustotu (podľa toho môžeme pridať aj viacej pretlaku).
  5. Na záver omáčku ochutíme, okoreníme a ocukríme podľa chuti.
  6. Medzitým uvaríme obľúbené bezlepkové cestoviny.
  7. Omáčku necháme chvíľu odstáť a zalejeme ňou pripravené cestoviny.
  8. Vrch ozdobíme vegánskym parmezánom a čerstvou bazalkou.

Dobrú chuť vám praje Jedloznačne!