Ingrediencie (2 porcie doba prípravy 45 min.)

  • 1 stredne veľká hlavička cvikly
  • hrsť postrúhanej mrkvy
  • 1/2 citróna
  • štvrť jablka
  • 1PL píniových orieškov (alebo vlašské orechy či tekvicové semiačka)
  • olivový alebo tekvicový olej na pokropenie

Postup

  1. Cviklu ošúpeme a uvaríme do mäkka. Podľa preferencie môžeme zvoliť aj opačný postup. Ak máme nakladanú, v obchode kúpenú cviklu, zlejeme a opláchneme ju.
  2. Postrúhame mrkvu.
  3. Na suchej panvici opražíme píniové oriešky. V ideálnom prípade (tj. ak máme čas a prostriedky) oriešky necháme noc predtým namočené vo filtrovanej vode a potom ich usušíme v trúbe.
  4. Uvarenú cviklu nastrúhame. K nej dostrúhame kúsok jablka, zmiešame s ostatnými ingredienciami, dochutíme obľúbeným korením (odporúčame štipku cejlónskej škorice), posypeme orieškami, prípadne pokropíme olivovým či tekvicovým olejom a môžeme servírovať.

Dobrú chuť vám praje Jedloznačne!