Domáce zemiakové krokety
Ingrediencie (2 porcie) doba prípravy 1 hod.
- 5 stredne veľkých zemiakov
- 1ČL soli
- po 1ČL z ľubovoľného korenia (odporúčame sumac, muškátový orech a koriander)
- 100g ryžovej múky
- 100g tapiokovej múky
Postup
- Zemiaky ošúpeme a uvaríme alebo naparíme do mäkka.
- Uvarené zemiaky dáme do misky spolu s ostatnými ingredienciami a rozmliaždime až kým nám nevznikne tvarovateľné cesto.
- Z cesta tvarujeme guličky a ukladáme ich na papierom vyložený plech.
- Pečieme pri teplote 240-250 stupňov 20-30 minút, pričom guličky kontrolujeme a pohybujeme nimi, aby sa nám opiekli rovnomerne.
Tip 1: Cesto na krokety sa dá spraviť aj z už zmixovanej múky. Môžete napríklad použiť Bake mix od značky Schär.
Tip 2: My sme si ku kroketám vypražili hlivu ustricovú obalenú v bezlepkovom tapiokovom cestíčku. Túto kombináciu môžeme vrelo odporučiť. Chutná a zároveň ľahšia príloha môže byť aj grilovaná zelenina.