Ingrediencie (2 porcie) doba prípravy 1 hod.

  • 5 stredne veľkých zemiakov
  • 1ČL soli
  • po 1ČL z ľubovoľného korenia (odporúčame sumac, muškátový orech a koriander)
  • 100g ryžovej múky
  • 100g tapiokovej múky

Postup

  1. Zemiaky ošúpeme a uvaríme alebo naparíme do mäkka.
  2. Uvarené zemiaky dáme do misky spolu s ostatnými ingredienciami a rozmliaždime až kým nám nevznikne tvarovateľné cesto.
  3. Z cesta tvarujeme guličky a ukladáme ich na papierom vyložený plech.
  4. Pečieme pri teplote 240-250 stupňov 20-30 minút, pričom guličky kontrolujeme a pohybujeme nimi, aby sa nám opiekli rovnomerne.

Tip 1: Cesto na krokety sa dá spraviť aj z už zmixovanej múky. Môžete napríklad použiť Bake mix od značky Schär.

Tip 2: My sme si ku kroketám vypražili hlivu ustricovú obalenú v bezlepkovom tapiokovom cestíčku. Túto kombináciu môžeme vrelo odporučiť. Chutná a zároveň ľahšia príloha môže byť aj grilovaná zelenina.