Ingrediencie (2 porcie) doba prípravy 45 min.

  • 1 väčší sladký zemiak
  • 1/2 hrste fazule, ideálne bielej
  • 1ČL ume octu
  • 2ČL bezlepkovej sójovej omáčky
  • 4PL sójového alebo kešu jogurtu (alebo viac podľa chuti)
  • 1/2ČL kari
  • štava z 1/2 citrónu
  • olivový olej
  • štipka soli

Postup

  1. Fazuľu na noc namočíme do vody. Potom vodu zlejeme, fazuľku opláchneme a povaríme s trochou vody v tlakovom hrnci 15-20 minút, alebo do mäkka v obyčajnom hrnci.
  2. Sladký zemiak nakrájame na tenšie pásiky, naolejujeme a dáme piecť do trúby na zhruba 25 minút na 215 stupňov.
  3. Fazuľky rozmixujeme s ostatnými ingredienciami a môžeme servírovať.

Tip na mixovanie: Kari môžete pridať do už zmixovanej zmesi, aby ste sa vyhli zafarbeniu nádoby mixéra na žlto.

Tip na alternatívnu kyslú omáčku: Ak máte chuť na niečo ľahšie a kyslasté, vyskúšajte v miske zmiešať tri ingrediencie – 1 ČL tahini, 1 ČL miso pasty a šťavu z polovice citróna. So sladkými zemiakmi chutí táto omáčka tiež výborne.

Dobrú chuť vám praje Jedloznačne!