Hranolky zo sladkých zemiakov s fazuľkovým dipom
Ingrediencie (2 porcie) doba prípravy 45 min.
- 1 väčší sladký zemiak
- 1/2 hrste fazule, ideálne bielej
- 1ČL ume octu
- 2ČL bezlepkovej sójovej omáčky
- 4PL sójového alebo kešu jogurtu (alebo viac podľa chuti)
- 1/2ČL kari
- štava z 1/2 citrónu
- olivový olej
- štipka soli
Postup
- Fazuľu na noc namočíme do vody. Potom vodu zlejeme, fazuľku opláchneme a povaríme s trochou vody v tlakovom hrnci 15-20 minút, alebo do mäkka v obyčajnom hrnci.
- Sladký zemiak nakrájame na tenšie pásiky, naolejujeme a dáme piecť do trúby na zhruba 25 minút na 215 stupňov.
- Fazuľky rozmixujeme s ostatnými ingredienciami a môžeme servírovať.
Tip na mixovanie: Kari môžete pridať do už zmixovanej zmesi, aby ste sa vyhli zafarbeniu nádoby mixéra na žlto.
Tip na alternatívnu kyslú omáčku: Ak máte chuť na niečo ľahšie a kyslasté, vyskúšajte v miske zmiešať tri ingrediencie – 1 ČL tahini, 1 ČL miso pasty a šťavu z polovice citróna. So sladkými zemiakmi chutí táto omáčka tiež výborne.
Dobrú chuť vám praje Jedloznačne!