Ingrediencie (2 porcie, doba prípravy 30 min.)

  • hrsť hríbov shimeji (alebo šampiónov)
  • 100g univerzálneho mixu bezlepkovej múky
  • 100g pohánkovej múky
  • 1ČL prášku na pečenie
  • koreniny podľa preferencii (napríklad kurkumy, koriandru, chilli atď.)
  • štipka soli
  • slnečnicový olej na vyprážanie
  • 200-300ml vody
  • listy petržlenu (na prípadné ozdobenie)

Postup

  1. Hríby nakrájame na čo najtenšie plátky a opražíme spolu s koreninami na oleji.
  2. Suché ingrediencie na cesto (tj. múky, soľ a prášok na pečenie) dobre premiešame v mise. K zmesi pridáme najprv 200ml vody, poriadne premiešame, aby sme sa vyhli hrudkám a podľa potreby postupne pridávame vodu.
  3. K dozlatista opraženým hríbom pridáme cesto, aby sme pokryli panvicu. Na slabšom ohni necháme z jednej strany opiecť. Teraz je možné jednu stranu palacinky ozdobiť petržlenovými lístkami.
  4. Keď je petržlenom obložená strana tuhá, opatrne, podľa veľkosti palacinky aj dvoma naberačkami, obrátime palacinku na druhú stranu a stíšime teplotu na minimum.
  5. Po opražení z oboch strán servírujeme so šalátom, či obľúbeným bielym jogurtom.

Tip na alternatívnu prípravu: Cesto na túto palacinku chutí výborne aj samo o sebe, takže ak nemáte hríby, navrhujeme spraviť si ju ‘čistú’ a servírovať so sójovým jogurtom, rukolou, petržlenom či s inou opraženou zeleninou (napríklad s jarnou cibuľkou alebo pórom).

Dobrú chuť vám praje Jedloznačne!