Ingrediencie (2 porcie) doba prípravy 30 min.

  • 1 balenie shimeji hríbov
  • 1/2 balenia cestovín
  • 100ml sójového jogurtu
  • 1-2 PL bezlepkovej sójovej omáčky alebo 1 PL miso pasty
  • 1 ČL Ume shiso ocot alebo ume ocot
  • štipka soli
  • olivový olej

Postup

  1. Hríby opláchneme a odkrojíme korienky. Dáme ich pražiť na oleji na 15-20 minút, pričom pridáme soľ.
  2. Po 10 minútach pridáme sójovú omáčku a ocot.
  3. Do osolenej, vriacej vody dáme variť  bezlepkové cestoviny.
  4. Predtým ako pridáme k hríbom cestoviny, zmenšíme teplotu praženia, pridáme k nim jogurt, premiešame ich a až k tejto zmesi pridáme uvarené cestoviny.
  5. Poriadne ich premiešame na nízkej teplote aby sa chute spojili.
  6. Pred servírovaním cestoviny polejeme olejom.

Tip: Ak nie ste zvyknutí soliť, odporúčame hríby neosoliť. Sójová omáčka býva totiž tiež jemne slaná .

Dobrú chuť vám praje Jedloznačne!