Ingrediencie (2-3 porcie, doba prípravy plus mínus 15 min. podľa spôsobu úpravy)

  • hrsť cíceru
  • 1-2 strúčiky cesnaku (podľa chuti)
  • 1PL tahini
  • 1ČL miso pasty (podľa potreby)
  • 1/2 citrónu
  • 2-3PL olivového oleja
  • štipka soli
  • voda (ak sa chceme vyhnúť použitiu priveľa oleja)

Postup

  1. Ak nepoužívame nakladaný cícer, na noc si ho necháme odstáť vo vode a potom ho 20 minút až pol hodinu varíme v tlakovom hrnci (respektíve v obyčajnom hrnci pokiaľ nezmäkne). Ak používame cícer z konzervy, tekutinu zlejeme a dôkladne ho prepláchneme.
  2. Takto predpripravený cícer zmixujeme s ostatnými ingredienciami pričom odporúčame ingrediencie výraznejšej chute pridávať postupne podľa osobných preferencii.

Tip 1: Chuťovo sa nemusíte báť tahini pasty alebo olivového oleja, no s citrónom a cesnakom odporúčame byť opatrnejší. Miso pastu pridajte až na konci a len vtedy, ak na ňu máte chuť alebo sa vám zdá, že zmesi niečo chýba.

Tip 2: Ak vám zvykne cesnak ťažšie tráviť, odporúčame opražiť ho do zlatista na oleji a do zmesi pridať len tento olej.

Dobrú chuť vám praje Jedloznačne!