Ingrediencie (4 porcie)

  • 180g sušeného manga
  • 200g sušených marhúľ
  • 200g kešu orechov
  • 200g strúhaného kokosu
  • 2 limetky
  • 3PL kešu masla
  • 2PL kokosového oleja
  • štipka soli

Postup

  1. Kešu orechy namočíme na 2-4 hodiny do filtrovanej vody.
  2. Po odmočení orechy opláchneme a rozprestrieme na papier na pečenie, ktorým sme zakryli plech.
  3. Orechy necháme opiecť v trúbe vyhriatej na 180 stupňov 15 minút.
  4. Z trúby ich vyberieme, keď chytia zlatistú farbu a necháme ich vychladnúť.
  5. Opečené kešu orechy zmixujeme so 100 gramami strúhaného kokosu a odložíme do misky.
  6. Marhule a mango namočíme do filtrovanej vody na 15-30 minút, kým nezmäknú.
  7. Limetky poriadne umyjeme a nastrúhame ich kôru.
  8. V mixéri zmixujeme marhule a 2 lyžice kokosového oleja.
  9. Potom k jemnému cestu pridáme mango a znovu zmixujeme.
  10. Nakoniec do mixéru pridáme už zmixované kešu a kokos, štipku soli a nastrúhanú kôru z limetiek.
  11. Všetko ešte raz pomixujeme.
  12. Zo vzniknutej hmoty vytvoríme guličky ľubovoľnej veľkosti, obalíme ich v zvyšku strúhaného kokosu, necháme 15 minút odstáť v ľadničke a môžeme servírovať.

Dobrú chuť vám praje Jedloznačne!