Kokosovo-marhuľové guličky
Ingrediencie (4 porcie)
- 180g sušeného manga
- 200g sušených marhúľ
- 200g kešu orechov
- 200g strúhaného kokosu
- 2 limetky
- 3PL kešu masla
- 2PL kokosového oleja
- štipka soli
Postup
- Kešu orechy namočíme na 2-4 hodiny do filtrovanej vody.
- Po odmočení orechy opláchneme a rozprestrieme na papier na pečenie, ktorým sme zakryli plech.
- Orechy necháme opiecť v trúbe vyhriatej na 180 stupňov 15 minút.
- Z trúby ich vyberieme, keď chytia zlatistú farbu a necháme ich vychladnúť.
- Opečené kešu orechy zmixujeme so 100 gramami strúhaného kokosu a odložíme do misky.
- Marhule a mango namočíme do filtrovanej vody na 15-30 minút, kým nezmäknú.
- Limetky poriadne umyjeme a nastrúhame ich kôru.
- V mixéri zmixujeme marhule a 2 lyžice kokosového oleja.
- Potom k jemnému cestu pridáme mango a znovu zmixujeme.
- Nakoniec do mixéru pridáme už zmixované kešu a kokos, štipku soli a nastrúhanú kôru z limetiek.
- Všetko ešte raz pomixujeme.
- Zo vzniknutej hmoty vytvoríme guličky ľubovoľnej veľkosti, obalíme ich v zvyšku strúhaného kokosu, necháme 15 minút odstáť v ľadničke a môžeme servírovať.
Dobrú chuť vám praje Jedloznačne!