Levanduľové sušienky
Ingrediencie (4 osoby) doba prípravy 1 hod.
- 300g pohánkovej múky
- 200g kokosovej múky
- 2ČL kypriaceho prášku
- Štipka soli
- 1ČL kardamónu
- 2ČL škorice
- 2ČL levanduľových kvetov
- 100g kokosového cukru
- 80g kokosového oleja
- 2-3PL agávového sirupu
- 300-400ml rastlinného mlieka
- 1PL mletých ľanových semiačok
- 4-5PL vody
Postup
- Múky zmiešame s kypriacim práškom, soľou, kardamonom, levanduľovými kvetmi a škoricou.
- Rozpustený kokosový olej vymiesime s cukrom a prípadne aj agáve sirupom, aby boli sušienky sladšie.
- Aby sme vytvorili alternatívu vajíčka, zmiešame lyžicu mletých ľanových semiačok s tromi až štyrmi lyžicami vody.
- Náhradu vajíčka a tekutú zmes oleja s cukrom zmiešame s múkami.
- Zohrejeme rastlinné mlieko a postupne ho prilievame do zmesi, aby sa nám spojila do cesta.
- To vyvaľkáme a vykrojíme preferované formy keksíkov. 10-15 minút ich pečieme na 180 stupňoch.
- Po dopečení keksíky necháme vychladnúť a odporúčame servírovať s preferovaným lekvárom.
Tip: Aby sa nám cesto nelepilo, môžeme ho vyvaľkať na potravinovej fólii, prípadne aj pokropiť studenou vodou.
Dobrú chuť vám praje Jedloznačne!