Martin Tomečko a jeho zemiaky so zeleninou v teriyaki omáčke pripravené vo woku
Ingrediencie (3 porcie, doba prípravy 45 min.)
- 8 zemiakov
- 2 papriky
- 1 cuketa
- 3 mrkvy
- 6 strúčikov cesnaku
- olivový olej
- tofu alebo tempeh
- bezlepková teriyaki omáčka
- bezlepková sójová omáčka
- hríby
- pomletá rasca
- rozmarín
- koreniny podľa chuti
Postup
- Rozohrejeme olej.
- Vložíme podrvený cesnak, pridáme tofu a hríby.
- Povaríme na silnom ohni najlepšie na wok sporáku a vo wok panvici.
- Neskôr pridáme zeleninu, aby nebola veľmi rozvarená a sójovú a teriyaki omáčku.
- Okoreníme a osolíme podľa chuti.
- Medzitým pokrájame na kolieska ošúpané zemiaky.
- Pridáme trocha pomletej rasce a rozmarínu a korenia podľa chuti.
- Takto pripravené zemiaky dáme zapiecť do rúry na 200 stupňov.
- Podávame.
Dobrú chuť vám praje Jedloznačne!