Ingrediencie (2-3 porcie, doba prípravy 30 min.)

  • hrsť ďatlí
  • hrsť orechov (kešu alebo mandlí)
  • 25ml rastlinného mlieka (napríklad ryžového)
  • 100g kokosovej múky
  • 100g tapiokovej múky
  • štipka soli
  • 1/2 prášku do pečenia
  • kokosový olej na potretie formy na pečenie

Postup

  1. Hrsť mandlí či kešu orechov necháme na noc odmočiť vo vode. Tie potom zlejeme a premyjeme vodou.
  2. Ďatle namočíme do vody na 20 minút.
  3. Ďatle s vodou, v ktorej boli namočené nalejeme do mixéra spolu s orechmi a rastlinným mliekom. Mixujeme do hladka.
  4. Podľa sily mixéra pridáme suché ingrediencie do mixéra a zmixujeme, alebo môžeme múky a prášok do pečiva vmiešať do tekutej zmesi ručne. Zmes má byť formovateľná, no dostatočne vláčna.
  5. Zmesou naplníme formičky na donaty, ktoré sme vopred potreli kokosovým olejom.
  6. Pečieme v trúbe vyhriatej na 180 stupňov 20-30 minút.

Tip 1: Ak nemáte formu na mini donuty, môžete použiť kľudne aj väčšiu formu na pečenie. Len ich nechajte potom v trúbe dlhšie, aby sa prepiekli.

Tip 2: Namiesto ďatlí môžeme použiť aj slivky. Slivky odmočíme a aj so šťavou zmixujeme s ostatnými ingredienciami.

Dobrú chuť vám praje Jedloznačne!