Mini donuty
Ingrediencie (2-3 porcie, doba prípravy 30 min.)
- hrsť ďatlí
- hrsť orechov (kešu alebo mandlí)
- 25ml rastlinného mlieka (napríklad ryžového)
- 100g kokosovej múky
- 100g tapiokovej múky
- štipka soli
- 1/2 prášku do pečenia
- kokosový olej na potretie formy na pečenie
Postup
- Hrsť mandlí či kešu orechov necháme na noc odmočiť vo vode. Tie potom zlejeme a premyjeme vodou.
- Ďatle namočíme do vody na 20 minút.
- Ďatle s vodou, v ktorej boli namočené nalejeme do mixéra spolu s orechmi a rastlinným mliekom. Mixujeme do hladka.
- Podľa sily mixéra pridáme suché ingrediencie do mixéra a zmixujeme, alebo môžeme múky a prášok do pečiva vmiešať do tekutej zmesi ručne. Zmes má byť formovateľná, no dostatočne vláčna.
- Zmesou naplníme formičky na donaty, ktoré sme vopred potreli kokosovým olejom.
- Pečieme v trúbe vyhriatej na 180 stupňov 20-30 minút.
Tip 1: Ak nemáte formu na mini donuty, môžete použiť kľudne aj väčšiu formu na pečenie. Len ich nechajte potom v trúbe dlhšie, aby sa prepiekli.
Tip 2: Namiesto ďatlí môžeme použiť aj slivky. Slivky odmočíme a aj so šťavou zmixujeme s ostatnými ingredienciami.
Dobrú chuť vám praje Jedloznačne!