Ingrediencie (4 porcie) doba prípravy 1 hod.

  • 1 pečená paprika (upečená v trúbe alebo z konzervy)
  • 3-4 baklažány
  • 1 strúčik cesnaku
  • 2 hrste vlašských alebo pekanových orechov
  • Píniové oriešky na ozdobenie
  • 7-8 kúskov sušených paradajok
  • Štipka soli
  • Citrónová šťava z 1 citrónu

Postup

  1. Oriešky necháme na noc odstáť vo vode.
  2. Baklažán posolíme, necháme odkvapkať od horkej šťavy, opláchneme a dáme do tmava upiecť v rúre na 180 až 200 stupňov, aby nadobudol jemne spálenú chuť.
  3. Scedíme papriky a sušené rajčiny, vymixujeme ich na kašu, pridáme pekanové orechy a cesnak a zmixujeme. Nakoniec k zmesi pridáme citrónovú šťavu, dosolíme a zmixujeme s baklažánom.
  4. Muhammaru môžeme servírovať s píniovými orieškami, ľubovoľne dochutiť podľa potreby a jesť s chlebom alebo pečenými zemiakmi.

Tip 1: Ak máte problémy s trávením, môžete baklažán ošúpať a prípadne odstrániť semiačka.

Tip 2: Recept chutí dobre aj s majonézou a dip môžete servírovať s koriandrovou alebo petržlenovou vňaťou.

Upozornenie: Tým, že tento recept obsahuje baklažány a aj paradajky, neodporúčame toto jedlo ľuďom s histamínovou intoleranciou alebo alergiou.

Dobrú chuť vám praje Jedloznačne!