Ingrediencie (2 porcie) doba prípravy 1 hod.

  • 4 krajce bezlepkového chleba alebo žemle
  • 1-2 hrste fazule vlastného výberu
  • 1ČL ume octu
  • 2ČL bezlepkovej sójovej omáčky
  • 2PL sójového jogurtu
  • 1 avokádo
  • 1-2PL tahini omáčky
  • 1 citrón
  • štipka soli
  • štipka chilli

Postup

  1. Fazuľu na noc namočíme do vody. Potom vodu zlejeme, fazuľku opláchneme a povaríme s trochou vody v tlakovom hrnci 15-20 minút, alebo do mäkka v obyčajnom hrnci.
  2. Uvarenú fazuľku zmixujeme s octom, sójovou omáčkou a jogurtom. Pre lepšie zmixovanie môžeme pridať vodu.
  3. Z krajcov chleba či žemle spravíme toasty a tie natrieme.
  4. Avokádo nakrájame na plátky, ktoré poukladáme na chlebíky. Pokvapkáme citrónom, tahini omáčkou, prípadne posypeme chilli a soľou a môžeme servírovať.

Dobrú chuť vám praje Jedloznačne!