Obložený chlebík s fazuľovou nátierkou
Ingrediencie (2 porcie) doba prípravy 1 hod.
- 4 krajce bezlepkového chleba alebo žemle
- 1-2 hrste fazule vlastného výberu
- 1ČL ume octu
- 2ČL bezlepkovej sójovej omáčky
- 2PL sójového jogurtu
- 1 avokádo
- 1-2PL tahini omáčky
- 1 citrón
- štipka soli
- štipka chilli
Postup
- Fazuľu na noc namočíme do vody. Potom vodu zlejeme, fazuľku opláchneme a povaríme s trochou vody v tlakovom hrnci 15-20 minút, alebo do mäkka v obyčajnom hrnci.
- Uvarenú fazuľku zmixujeme s octom, sójovou omáčkou a jogurtom. Pre lepšie zmixovanie môžeme pridať vodu.
- Z krajcov chleba či žemle spravíme toasty a tie natrieme.
- Avokádo nakrájame na plátky, ktoré poukladáme na chlebíky. Pokvapkáme citrónom, tahini omáčkou, prípadne posypeme chilli a soľou a môžeme servírovať.
Dobrú chuť vám praje Jedloznačne!