Opekaná zeleninka podľa Zity Pisárovej
Ingrediencie(4 porcie, doba prípravy 30 min.)
- 1 hokkaidó tekvica
- 1 veľký batát
- 2 mrkvy (poprípade väčšia cukina alebo kúsok hlávky zeleru)
- rímsky šalát
- nakladaný cícer alebo kukurica
- 3 strúčiky cesnaku
- čili
- sezam
- majorán
- rasca
- vegan créme fraiche
Postup
- Hokkaidó tekvicu, batát, mrkvu, cesnak a kukuricu pokvapkáme olejom a jemne posypeme soľou, majoránom a rascou.
- Dáme zapiecť do rúry na 200 stupňov.
- Po pätnástich minútach z pekáčika vytiahneme cesnak a popučíme ho do vegánskej verzie créme fraiche, ktorým opekanú zeleninu na záver ozdobíme.
- Medzitým si pripravíme šalátik z nakladanej kukurice a rímskeho šalátu, ktorý pokvapkáme olejom a posypeme čili a čiernym sezamom.
Dobrú chuť vám praje Jedloznačne!