Ingrediencie(4 porcie, doba prípravy 30 min.)

  • 1 hokkaidó tekvica
  • 1 veľký batát
  • 2 mrkvy (poprípade väčšia cukina alebo kúsok hlávky zeleru)
  • rímsky šalát
  • nakladaný cícer alebo kukurica
  • 3 strúčiky cesnaku
  • čili
  • sezam
  • majorán
  • rasca
  • vegan créme fraiche

Postup

  1. Hokkaidó tekvicu, batát, mrkvu, cesnak a kukuricu pokvapkáme olejom a jemne posypeme soľou, majoránom a rascou.
  2. Dáme zapiecť do rúry na 200 stupňov.
  3. Po pätnástich minútach z pekáčika vytiahneme cesnak a popučíme ho do vegánskej verzie créme fraiche, ktorým opekanú zeleninu na záver ozdobíme.
  4. Medzitým si pripravíme šalátik z nakladanej kukurice a rímskeho šalátu, ktorý pokvapkáme olejom a posypeme čili a čiernym sezamom.

Dobrú chuť vám praje Jedloznačne!