Overnight goodness od Zity Pisárovej
Ingrediencie (2 porcie, doba prípravy 45 min., 15 minút príprava + 30 minút pečenie)
- 1 jablko
- 1 hruška
- dve hrste drobného bobuľového ovocia (čerstvé alebo mrazené)
- 100g bezlepkových ovsených vločiek
- 2PL strúhaného kokosu
- 2PL orieškov podľa chuti (mandle alebo vlašské)
- 2PL kokosového oleja izbovej teploty
- 1PL agáve sirupu
- 1PL datľového sirupu
Postup
Nachystáme si zapekaciu misku (s rozmerom cca 20x30cm).
Na jej dno dáme na kocky nakrájané jablko a hrušku a ostatné drobné ovocie (môže byť mrazené).
V miske dobre premiešame sypké ingrediencie spolu s kokosovým olejom a sladidlami.
Zmes rovnomerne vysypeme na ovocie a pečieme pri teplote 180 stupňov cca 25-30 minút.
Po upečení podávame s rastlinným jogurtom (kokosový, ovsený, kešu) alebo rastlinným mliekom a dozdobíme semiačkami (chia, konopnými), kokosovými čipsami alebo lupienkami mandlí.
Dobrú chuť vám praje Jedloznačne!