Parené jablká so škoricou
Ingrediencie (doba prípravy prípravy 15 min.)
- ľubovolné množstvo jabĺk
- štipka škorice
Postup
- Jablká prekrojíme, vyberieme jadierka a nakrájame na plátky, či mesiačiky.
- Na dno hrnca nalejeme vodu, necháme ju zovrieť a potom na naparovaciu vložku do hrnca poukladáme nakrájané jablká.
- Hrniec necháme zakrytý a vodu necháme vrieť 5-10 minút, podľa toho aké mäkké jablká chceme mať.
- Takto spracované jablká poukladáme na tanier, poprášime škoricou a môžeme podávať.
Tip: Tento recept si môžete pripraviť na raňajky s jogurtom a iným ovocím, alebo si ho pripraviť ako zdravý snack počas dňa, kľudne aj s kopčekom zmrzliny v horúcom letnom období. 😉
Blahodárne účinky jabĺk: Jablká obsahujú pektín. Je to jablčná vláknina, ktorá kŕmi priaznivé baktérie v našom tráviacom trakte a zamedzuje rozmnožovaniu tých nepriaznivých. Okrem toho pohltí vodu z tráviaceho traktu a vytvorí z nej gélovú hmotu, ktorá môže spomaliť trávenie, takže vie aj pomôcť pri chudnutí. Okrem toho pektín podporuje stabilné hodnoty krvného cukru a pomáha pri znižovaní cholesterolu. Asistuje aj pri vyvedeniu voľných radikálov z tela. Pektín sa kvôli týmto schopnostiam predáva aj ako prášok, vďaka čomu sa vieme vyhnúť fruktóze, ak nám zvykne robiť šarapatu v tele.
Dobrú chuť Vám praje Jedloznačne!