Ingrediencie (2 porcie)

  • 3 stredne veľké sladké zemiaky
  • 1ČL tahini
  • 2PL paradajkovej omáčky
  • hrsť čerstvého koriandru
  • 1 limetka
  • 2PL quinoa múky
  • štipka chili a soli

Postup:

  1. Sladké zemiaky ošúpeme, nakrájame na kocky a do mäkka povaríme vo vode.
  2. Uvarené zemiaky rozpučíme vidličkou a zmiešame s tahini, paradajkovou omáčkou nakrájaným koriandrom, šťavou z limetky, soľou a chili.
  3. Zo zmesi vytvarujeme placky a posypeme ich z oboch strán múkou, aby boli chrumkavé.
  4. Placky poukladáme na plech a pečieme zhruba 20 minút pri teplote 200 stupňov celzia. Servírujeme s rukolou, poliate olivovým olejom, alebo tahini omáčkou.

Dobrú chuť vám praje Jedloznačne!