Ingrediencie ( 2 porcie)

  • 100g cíceru
  • 1 veľký sladký zemiak
  • 1 lyžica tahini
  • soľ
  • kumín
  • olivový olej
  • sezam
  • petržlen

Postup

  1. Cícer cez noc namočíme do vody.
  2. Na druhý deň scedíme vodu a cícer povaríme pokiaľ nezmäkne.
  3. Následne ho rozmixujeme.
  4. Párkrát prebodneme jeden veľký sladký zemiak vidličkou a necháme ho piecť pri 200 stupňoch asi 30 minút.
  5. Keď zmäkne, rozpolíme ho a vydlabeme vnútro, ktoré zmiešame s uvareným cícerom.
  6. Pridáme soľ, kumin, olivový olej a lyžicu tahini.
  7. Naplníme kožu sladkého zemiaku pripravenou plnkou a dáme všetko znova na 15 minút zapiecť.
  8. Nakoniec posypeme sezamom a petržlenom a servírujeme.

Dobrú chuť vám praje Jedloznačne!