Pečený fenikel plnený zemiakovým krémom
Ingrediencie (2 porcie)
- 4 menšie zemiaky
- 1 veľký zemiak
- soľ
- 1-2PL kokosového oleja
- 2 fenikle
- 2 špargle
- 200ml zeleninového vývaru
- 2PL krému z kešu orechov
- 2PL zemiakového škrobu
Postup
Zemiaky
- Umyjeme a rozpolíme malé zemiaky.
- Dáme ich na plech, osolíme ich, pokvapkáme olivovým olejom a necháme 30 minút piecť.
Fenikel
- Umyjeme a očistíme 2 fenikle a odrežeme ich vrchné tretiny.
- 4 minúty ich povaríme, a potom schladíme v studenej vode.
- Nasledovne do oboch vyrežeme dieru, ktorú naplníme krémovou plnkou.
Plnka
- Plnku pripravíme tak, že pokrájame jeden väčší zemiak, ktorý opražíme na kokosovom oleji spolu s nadrobno nakrájaným zbytkom feniklu.
- Posolíme a spolu necháme dusiť v predom pripravenom zeleninovom vývare 10-15 minút.
- Ďalej pridáme 2 polievkové lyžice krému z kešu orechov a 2 polievkové lyžice zemiakového škrobu.
- Pripravené fenikle naplníme po okraj touto krémovou zmesou a pečieme v trúbe na 160 stupňoch 10 minút.
Špargla
- Umyjeme 2 kúsky špargle, odkrojíme z neho spodné 2 centimetre, aby boli al dente.
- Nakrájame na malé kúsky ozdobíme a servírujeme.
Dobrú chuť vám praje Jedloznačne!