Ingrediencie (2 porcie)

  • 4 menšie zemiaky 
  • 1 veľký zemiak
  • soľ
  • 1-2PL kokosového oleja
  • 2 fenikle
  • 2 špargle
  • 200ml zeleninového vývaru
  • 2PL krému z kešu orechov
  • 2PL zemiakového škrobu

Postup

Zemiaky

  1. Umyjeme a rozpolíme malé zemiaky.
  2. Dáme ich na plech, osolíme ich, pokvapkáme olivovým olejom a necháme 30 minút piecť.

Fenikel

  1. Umyjeme a očistíme 2 fenikle a odrežeme ich vrchné tretiny.
  2. 4 minúty ich povaríme, a potom schladíme v studenej vode.
  3. Nasledovne do oboch vyrežeme dieru, ktorú naplníme krémovou plnkou.

Plnka

  1. Plnku pripravíme tak, že pokrájame jeden väčší zemiak, ktorý opražíme na kokosovom oleji spolu s nadrobno nakrájaným zbytkom feniklu.
  2. Posolíme a spolu necháme dusiť v predom pripravenom zeleninovom vývare 10-15 minút.
  3. Ďalej pridáme 2 polievkové lyžice krému z kešu orechov a 2 polievkové lyžice zemiakového škrobu.
  4. Pripravené fenikle naplníme po okraj touto krémovou zmesou a pečieme v trúbe na 160 stupňoch 10 minút.

Špargla

  1. Umyjeme 2 kúsky špargle, odkrojíme z neho spodné 2 centimetre, aby boli al dente.
  2. Nakrájame na malé kúsky ozdobíme a servírujeme.

Dobrú chuť vám praje Jedloznačne!