Ingrediencie (2 porcie, doba prípravy 1 hod.)

  • 2 sladké zemiaky
  • 4-5 listov kelu
  • 5-6 húb shitake
  • 4 strúčiky cesnaku
  • jarná cibuľka
  • chilli alebo s’čchuanské korenie
  • sójová omáčka
  • soľ
  • olivový olej na pokvapkanie
  • 1 citrón
  • olej na vyprážanie (odporúčame ryžový olej, kvôli vysokej teplote praženia)

Postup

  1. Sladké zemiaky očistíme a pozdĺžne prekrojíme.
  2. Zemiaky zvnútra narežeme tak, aby sa na povrchu vytvorila mriežka.
  3. Položíme ich vnútornou stranou na panvicu a na oleji opečieme, aby sa opiekli do hneda.
  4. Zemiaky preložíme na plech položené na vonkajšiu časť a dáme podliate sójovou omáčkou so strúčikmi cesnaku a chilli piecť na 200 stupňov.
  5. Pri pečení pridávame vodu, aby sa zemiaky nespálili.
  6. Počas pečenia na 15 minút na oleji, na panvici so soľou opražíme shitake hríby a jarnú cibuľku.
  7. Okrem toho v miske spolu s olejom a citrónovou šťavou vymasírujeme kel, ktorý sme predtým oddelili od najhrubších stoniek. Masírujeme pokiaľ nezmäkne a nie je jemný. Citrónovú šťavu pridáme podľa chuti.
  8. Zemiaky servírujeme na kúskoch kelového šalátu, posypané shitake hubami s cibuľkou, soľou a opečenými strúčikmi cesnaku.

Dobrú chuť Vám praje Jedloznačne!