Ingrediencie (1 chlebíček má cca 12 plátkov, doba prípravy cca 45 min.)

  • 160g bezlepkovej múky Jizerka
  • 1ČL prášku do pečiva
  • 1ČL jedlej sódy
  • 1ČL mletej škorice
  • špetka morskej soli
  • 300g prezretých banánov (3 menšie banány)
  • 3PL javorového sirupu
  • 3PL arašidového masla
  • 2PL olivového oleja
  • 1PL jablčného octu alebo citrónovej šťavy

Postup

  1. Trúbu predhrejeme na 180°C.
  2. Formu na chlebíček vymažeme trochou oleja a vložíme dovnútra pruh papiera na pečenie.
  3. Do stredne veľkej misky dáme múku, prášok do pečiva, sódu, mletú škoricu a štipku morskej soli. Premiešame metličkou a odložíme.
  4. Do veľkej misky dáme banány a dobre ich rozpučíme pomocou vidličky do konzistencie podobnej pyré. Pridáme javorový sirup, arašidové maslo, olej a jablčný ocot, všetko premiešame.
  5. Zmes múky primiešajme do banánovej zmesi a všetko premiešame vareškou, kým sa všetko pekne nespojí. Snažíme sa cesto príliš nepremiešať.
  6. Pečieme v predhriatej trúbe 35 minút. Chlebíček je hotový, keď špáradlo, ktoré zapichneme do stredu, zostane po vytiahnutí čisté a suché. Ak na ňom zostane trochu surového cesta, pečieme ďalších 5-10 minút.
  7. Chlebíček vytiahneme z trúby a necháme asi 15 minút vychladnúť. Potom ju opatrne vytlačíme pomocou papiera na pečenie, ktorý odstáva po stranách a položíme ju na chladiacu mriežku. Necháme úplne vychladnúť.

Náš tip: Môžete do cesta pridať aj čokoládu :)))

Dobrú chuť Vám praje Jedloznačně!