#plantbased #glutenfree bananánový chlebík
Ingrediencie (1 chlebíček má cca 12 plátkov, doba prípravy cca 45 min.)
- 160g bezlepkovej múky Jizerka
- 1ČL prášku do pečiva
- 1ČL jedlej sódy
- 1ČL mletej škorice
- špetka morskej soli
- 300g prezretých banánov (3 menšie banány)
- 3PL javorového sirupu
- 3PL arašidového masla
- 2PL olivového oleja
- 1PL jablčného octu alebo citrónovej šťavy
Postup
- Trúbu predhrejeme na 180°C.
- Formu na chlebíček vymažeme trochou oleja a vložíme dovnútra pruh papiera na pečenie.
- Do stredne veľkej misky dáme múku, prášok do pečiva, sódu, mletú škoricu a štipku morskej soli. Premiešame metličkou a odložíme.
- Do veľkej misky dáme banány a dobre ich rozpučíme pomocou vidličky do konzistencie podobnej pyré. Pridáme javorový sirup, arašidové maslo, olej a jablčný ocot, všetko premiešame.
- Zmes múky primiešajme do banánovej zmesi a všetko premiešame vareškou, kým sa všetko pekne nespojí. Snažíme sa cesto príliš nepremiešať.
- Pečieme v predhriatej trúbe 35 minút. Chlebíček je hotový, keď špáradlo, ktoré zapichneme do stredu, zostane po vytiahnutí čisté a suché. Ak na ňom zostane trochu surového cesta, pečieme ďalších 5-10 minút.
- Chlebíček vytiahneme z trúby a necháme asi 15 minút vychladnúť. Potom ju opatrne vytlačíme pomocou papiera na pečenie, ktorý odstáva po stranách a položíme ju na chladiacu mriežku. Necháme úplne vychladnúť.
Náš tip: Môžete do cesta pridať aj čokoládu :)))
Dobrú chuť Vám praje Jedloznačně!