Ingrediencie (2 hrubé palacinky, porcia pre jedného človeka, príprava 10-15 minút)

  • bezlepkový palacinkový mix (možné kúpiť v bio obchodoch)
  • 1 ideálne prezretý banán
  • 100ml rastlinného mlieka
  • štipka škorice
  • orechové maslo alebo slowtella
  • ovocie podľa vášho výberu
  • olivový olej
  • 1 kávová lyžička agáve alebo javorového sirupu

Postup

  1. V miske vidličkou rozpučíme prezretý banán.
  2. Podľa veľkosti banánu pridáme pár lyžičiek bezlepkovej palacinkovej zmesi.
  3. Do misky nalejeme rastlinné mlieko, agáve sirup a posypeme škoricou. Poriadne zamiešame.
  4. Pripravíme si panvicu na palacinky a to tak, že potrieme jej povrch olivovým olejom. Nechceme, aby sa naše palacinky topili v oleji, preto použijeme náš odskúšaný tip: na papierovú kuchynskú utierku nalejeme malé množstvo olivového oleja a následne ňou jemne potrieme povrch panvice, takéto množstvo oleja je dostatočné na opraženie našich palaciniek.
  5. Naše palacinkové cesto rozdelíme na dve časti a pražíme na panvici pár minút z obidvoch strán.
  6. Hotové palacinky servírujeme na tanieri. Odporúčame ich natrieť orechovým maslom alebo slowtellou a posypať lesným ovocím alebo mangom. A na záver poliať javorovým sirupom a posypať obľúbenými semiačkami či orechmi.

Dobrú chuť vám praje Jedloznačne!