#plantbased #glutenfree palacinky s ovocím
Ingrediencie (2 hrubé palacinky, porcia pre jedného človeka, príprava 10-15 minút)
- bezlepkový palacinkový mix (možné kúpiť v bio obchodoch)
- 1 ideálne prezretý banán
- 100ml rastlinného mlieka
- štipka škorice
- orechové maslo alebo slowtella
- ovocie podľa vášho výberu
- olivový olej
- 1 kávová lyžička agáve alebo javorového sirupu
Postup
- V miske vidličkou rozpučíme prezretý banán.
- Podľa veľkosti banánu pridáme pár lyžičiek bezlepkovej palacinkovej zmesi.
- Do misky nalejeme rastlinné mlieko, agáve sirup a posypeme škoricou. Poriadne zamiešame.
- Pripravíme si panvicu na palacinky a to tak, že potrieme jej povrch olivovým olejom. Nechceme, aby sa naše palacinky topili v oleji, preto použijeme náš odskúšaný tip: na papierovú kuchynskú utierku nalejeme malé množstvo olivového oleja a následne ňou jemne potrieme povrch panvice, takéto množstvo oleja je dostatočné na opraženie našich palaciniek.
- Naše palacinkové cesto rozdelíme na dve časti a pražíme na panvici pár minút z obidvoch strán.
- Hotové palacinky servírujeme na tanieri. Odporúčame ich natrieť orechovým maslom alebo slowtellou a posypať lesným ovocím alebo mangom. A na záver poliať javorovým sirupom a posypať obľúbenými semiačkami či orechmi.
Dobrú chuť vám praje Jedloznačne!