#plantbased #glutenfree pesto z medvedieho cesnaku
Ingrediencie (doba prípravy cca 5 min. plus namočenie kešu orechov na 4 hodiny)
- dlhé listy medvedieho cesnaku
- kešu orechy
- citrón
- bezlepková miso omáčka
- ume ocot
Postup
- Namočíme kešu orechy na štyri hodiny do misky s vodou. Necháme odstáť.
- Potom orechy poriadne premyjeme a dáme do mixéra.
- Listy medvedieho cesnaku taktiež dôkladne umyjeme a vložíme do mixéra.
- Pridáme citrónovú šťavu, miso omáčku a ume ocot podľa chuti.
Tip 1: Ak máte radšej redšie pesto, môžete pridať do zmesi trochu vody.
Tip 2: Ak obľubujete štipľavú chuť, tak do pesta pridajte chilli vločky.
- Zmes rozmixujeme a môžeme podávať ako skvelú omáčku na cestoviny alebo parenú zeleninu.
Dobrú chuť vám praje Jedloznačne!