Ingrediencie (doba prípravy cca 5 min. plus namočenie kešu orechov na 4 hodiny)

  • dlhé listy medvedieho cesnaku
  • kešu orechy
  • citrón
  • bezlepková miso omáčka
  • ume ocot

Postup

  1. Namočíme kešu orechy na štyri hodiny do misky s vodou. Necháme odstáť.
  2. Potom orechy poriadne premyjeme a dáme do mixéra.
  3. Listy medvedieho cesnaku taktiež dôkladne umyjeme a vložíme do mixéra.
  4. Pridáme citrónovú šťavu, miso omáčku a ume ocot podľa chuti.

Tip 1: Ak máte radšej redšie pesto, môžete pridať do zmesi trochu vody.

Tip 2: Ak obľubujete štipľavú chuť, tak do pesta pridajte chilli vločky.

  1. Zmes rozmixujeme a môžeme podávať ako skvelú omáčku na cestoviny alebo parenú zeleninu.

Dobrú chuť vám praje Jedloznačne!