Ingrediencie (5 porcií)

  • 1 liter zeleninového vývaru (bujón alebo čerstvá zelenina)
  • polenta
  • 100g kozieho jogurtu
  • 2 hrste parmezánu
  • hrsť čiernych olív
  • cuketa

Postup

  1. Polentu varíme v zeleninovom vývare. Keď nám zhustne, pridáme kvalitný kozí jogurt, nastrúhaný parmezán, nakrájané čierne olivy a premiešavame na malom plameni, kým nevznikne hustá hmota.
  2. Hmotu vylejeme na plech pokrytý naolejovaným papierom na pečenie a necháme vychladnúť.
  3. Potom začneme vykrajovať pohárom vybranej veľkosti kolieska a ukladať ich na plech.
  4. Kolieska dáme opiecť do trúby vyhriatej na 190 stupňov z oboch strán. Každej strane stačí zhruba 15 minút.
  5. Na posledných 10 minút necháme v trúbe na osobitnom plechu zapiecť osolené a okorenené kolieska cukety.
Dobrú chuť vám praje Jedloznačne!