Polentové kolieska s cuketou
Ingrediencie (5 porcií)
- 1 liter zeleninového vývaru (bujón alebo čerstvá zelenina)
- polenta
- 100g kozieho jogurtu
- 2 hrste parmezánu
- hrsť čiernych olív
- cuketa
Postup
- Polentu varíme v zeleninovom vývare. Keď nám zhustne, pridáme kvalitný kozí jogurt, nastrúhaný parmezán, nakrájané čierne olivy a premiešavame na malom plameni, kým nevznikne hustá hmota.
- Hmotu vylejeme na plech pokrytý naolejovaným papierom na pečenie a necháme vychladnúť.
- Potom začneme vykrajovať pohárom vybranej veľkosti kolieska a ukladať ich na plech.
- Kolieska dáme opiecť do trúby vyhriatej na 190 stupňov z oboch strán. Každej strane stačí zhruba 15 minút.
- Na posledných 10 minút necháme v trúbe na osobitnom plechu zapiecť osolené a okorenené kolieska cukety.
Dobrú chuť vám praje Jedloznačne!