Ingrediencie (2porcie)

  • 2 stredne veľké sladké zemiaky
  • 1 cukina
  • 250g tofu
  • 500ml zeleninového vývaru
  • 120ml kokosového mlieka
  • 1ČL olivového oleja
  • 1ČL kokosového oleja
  • štipka muškátového orechu
  • štipka korenia sumac
  • štipka soli

Postup:

  1. Ošúpané sladké zemiaky nakrájame na kocky a 10 minút varíme v zeleninovom vývare.
  2. Keď zemiaky zmäknú, varenie zastavíme.
  3. Dve tretiny sladkých zemiakov vyberieme z hrnca a odložíme do misky. Zo zvyšku v hrnci spravíme pyré a k nemu primiešame kokosové mlieko, soľ a ostatné korenie podľa chuti.
  4. Do tohto pyré pridáme uvarené kocky sladkého zemiaku.
  5. Cukinu nakrájame na tenké plátky po dĺžke.
  6. Plátky zľahka osolíme.
  7. Tofu nakrájame na plátky preferovanej veľkosti, hrubé zhruba 2-3cm.
  8. Plátky potrieme olivovým olejom.
  9. Tofu obalíme cukinou a opražíme na miernej teplote na panvici potretej kokosovým olejom.
  10. Opražené tofu kúsky položíme na prívarok a môžeme servírovať.

Dobrú chuť vám praje Jedloznačne!