Prívarok zo sladkých zemiakov s tofu
Ingrediencie (2porcie)
- 2 stredne veľké sladké zemiaky
- 1 cukina
- 250g tofu
- 500ml zeleninového vývaru
- 120ml kokosového mlieka
- 1ČL olivového oleja
- 1ČL kokosového oleja
- štipka muškátového orechu
- štipka korenia sumac
- štipka soli
Postup:
- Ošúpané sladké zemiaky nakrájame na kocky a 10 minút varíme v zeleninovom vývare.
- Keď zemiaky zmäknú, varenie zastavíme.
- Dve tretiny sladkých zemiakov vyberieme z hrnca a odložíme do misky. Zo zvyšku v hrnci spravíme pyré a k nemu primiešame kokosové mlieko, soľ a ostatné korenie podľa chuti.
- Do tohto pyré pridáme uvarené kocky sladkého zemiaku.
- Cukinu nakrájame na tenké plátky po dĺžke.
- Plátky zľahka osolíme.
- Tofu nakrájame na plátky preferovanej veľkosti, hrubé zhruba 2-3cm.
- Plátky potrieme olivovým olejom.
- Tofu obalíme cukinou a opražíme na miernej teplote na panvici potretej kokosovým olejom.
- Opražené tofu kúsky položíme na prívarok a môžeme servírovať.
Dobrú chuť vám praje Jedloznačne!