Ratatouille s beyond meat podľa Tamarky Mandákovej
Ingrediencie (2 porcie, doba prípravy 1,5 hod.)
- 1 cukina
- 2 portabello hriby
- 5 paradajok
- 1 paprika
- 1 cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku
- 1ks beyond meat
- paradajkový pretlak
- olivový olej
- bazalka
- čierne korenie
- lahôdkové droždie
- soľ
Postup
- Na olivovom oleji osmažíme cibuľku s cesnakom.
- Pridáme papriku, beyond meat a okoreníme soľou, čiernym korením a sušenou paprikou.
- Vmiešame paradajkový pretlak, bazalku a lahôdkové droždie kvôli syrovo-orieškovej chuti.
- Uvarenú zmes vlejeme do formy a na striedačku poukladáme nakrájanú zeleninu.
- Vrch potrieme zmesou cesnaku, olivového oleja, soli a bazalky.
- Ratatouille prikryjeme alobalom a dáme piecť pri 200 stupňoch na 40 minút.
- Potom alobal odkryjeme a necháme piecť ďalších 20 minút.
Dobrú chuť vám praje Jedloznačne!