Ingrediencie ( 1 porcia, doba prípravy 15 min.)

  • 1ČL miso pasty
  • 1-2ČL jablkového octu
  • štipka soli
  • olivový olej na pokvapkanie
  • 1ČL tahini pasty
  • 5 veľkých listov kelu
  • pár kvapiek melasy
  • pár jadierok granátového jablka na ozdobenie

Postup

  1. Kel umyjeme a osušíme. Natrháme a odstránime hlavné žilky listov. Tie môžete využiť pri príprave zeleninového vývaru alebo varení polievky.
  2. V miske kel zmiešame s ostatnými ingredienciami, no tak, že potrhané lístky masírujeme. Kel sa takto stane jemnejším a efektívne sa zmieša a zreaguje s ostatnými ingredienciami.
  3. Odporúčame potom šalát pokropiť melasou (ak bude na vaše gusto príliš kyslý) a ozdobiť kúskami granátového jablka.
  4. Šalát podávajte do hodinky po príprave, inak zvädne.

Tip: Tento recept pokojne obohaťte na jemno nakrájanou, či nastrúhanou mrkvičkou a jarnou cibuľkou.

Dobrú chuť vám praje Jedloznačne!