Šalát z kučeravého kelu
Ingrediencie ( 1 porcia, doba prípravy 15 min.)
- 1ČL miso pasty
- 1-2ČL jablkového octu
- štipka soli
- olivový olej na pokvapkanie
- 1ČL tahini pasty
- 5 veľkých listov kelu
- pár kvapiek melasy
- pár jadierok granátového jablka na ozdobenie
Postup
- Kel umyjeme a osušíme. Natrháme a odstránime hlavné žilky listov. Tie môžete využiť pri príprave zeleninového vývaru alebo varení polievky.
- V miske kel zmiešame s ostatnými ingredienciami, no tak, že potrhané lístky masírujeme. Kel sa takto stane jemnejším a efektívne sa zmieša a zreaguje s ostatnými ingredienciami.
- Odporúčame potom šalát pokropiť melasou (ak bude na vaše gusto príliš kyslý) a ozdobiť kúskami granátového jablka.
- Šalát podávajte do hodinky po príprave, inak zvädne.
Tip: Tento recept pokojne obohaťte na jemno nakrájanou, či nastrúhanou mrkvičkou a jarnou cibuľkou.
Dobrú chuť vám praje Jedloznačne!