Ingrediencie karfiol (2 porcie) doba prípravy 30 minut

  • 2-3 plátky karfiolu (2cm hrubé)
  • 1/2ČL soli
  • olivový olej

Krížalky (2 porcie ) doba prípravy 30 minut

  • 5 stredne veľkých zemiakov
  • soľ
  • kmín

Postup

  1. Aby nám plátky karfiolu pekne držali pokope, plátky nakrájame tam, kde je hľúzka.
  2. Položíme ich na plech, naolejujeme a osolíme.
  3. Pečieme zhruba 30 minút v trúbe rozpálenej na 220 stupňov.

Tip 1: Steaky sú výborné len osolené, odporúčame ale vyskúšať pridať aj napríklad korenie Za’adar, rozdrvené ľanové semiačka alebo aj vlákninu psyllia.

Tip 2: Ako prílohu odporúčame pečené zemiaky, tzv. krížalky. Recept nájdete na našej stránke.

Krížalky

  1. Zemiaky ošúpeme a nakrájame na 4 až 6 trojuholníkových kúskov.
  2. Položíme ich na plech, posolíme a okoreníme kmínom a iným ľubovoľným korením.
  3. Pečieme 20 minút na 220 stupňoch.
  4. Keď sa zemiaky nafúknu a zhnednú, vyberieme ich z trúby a naolejujeme.