Steak z karfiolu
Ingrediencie karfiol (2 porcie) doba prípravy 30 minut
- 2-3 plátky karfiolu (2cm hrubé)
- 1/2ČL soli
- olivový olej
Krížalky (2 porcie ) doba prípravy 30 minut
- 5 stredne veľkých zemiakov
- soľ
- kmín
Postup
- Aby nám plátky karfiolu pekne držali pokope, plátky nakrájame tam, kde je hľúzka.
- Položíme ich na plech, naolejujeme a osolíme.
- Pečieme zhruba 30 minút v trúbe rozpálenej na 220 stupňov.
Tip 1: Steaky sú výborné len osolené, odporúčame ale vyskúšať pridať aj napríklad korenie Za’adar, rozdrvené ľanové semiačka alebo aj vlákninu psyllia.
Tip 2: Ako prílohu odporúčame pečené zemiaky, tzv. krížalky. Recept nájdete na našej stránke.
Krížalky
- Zemiaky ošúpeme a nakrájame na 4 až 6 trojuholníkových kúskov.
- Položíme ich na plech, posolíme a okoreníme kmínom a iným ľubovoľným korením.
- Pečieme 20 minút na 220 stupňoch.
- Keď sa zemiaky nafúknu a zhnednú, vyberieme ich z trúby a naolejujeme.
Dobrú chuť vám praje Jedloznačne!