Ponúkame vám vysvetlenie základných označení, ktoré používame v našich receptoch.

Plantbased – tak označujeme recepty a jedlá pochádzajúce výlučne z rastlín.

Vegan – pod týmto tagom nájdete jedlá, ktoré taktiež neobsahujú zvieracie produkty.

Vegetarian – tak označujeme vegetariánske jedlá, teda tie, ktoré neobsahujú mäso, ale obsahujú mliečne produkty alebo vajíčka či med.

Gluten free – často na našej stránke nájdete recepty, alebo varianty receptov vhodné pre celiatikov. Do tejto skupiny preto spadajú jedlá, kde namiesto klasickej múky používame pohánku, ryžu, kukuricu, quinou, pšeno či amarant. Ak ste celiatik, celiatička, dodatočne vám odporúčame nekupovať si ingrediencie, ktoré obsahujú konzervačné látky s číslom E 1410-1450, 415, 575. Tieto éčka totiž obsahujú lepok.

Lactose free – v našich bezlaktózových receptoch, alebo ich variantoch zvykneme používať rastlinné mlieka vhodné aj pre ľudí s celiakiou, s alergiou napríklad na sóju, či iné orechy. Ak máte obľúbené bezlaktózové produkty, ktoré v našich receptoch nevidíte, budeme radi, keď s nimi budete pri varení inšpirovanom Jedloznačne slobodne experimentovať.