Ingrediencie (2 porcie, doba prípravy 45 min.)

  • 1/4 tekvice (ľubovoľnej)
  • 1-2 strúčiky cesnaku
  • 1/2 pohára paradajkového pretlaku
  • 1/2 bujónu alebo vývar
  • 1-2 bobkové listy
  • akékoľvek gluten-free cestoviny
  • 1PL miso alebo sójovej omáčky

Postup

  1. Ošúpeme a nakrájame tekvicu.
  2. Povaríme ju vo vývare, s bujónom alebo/a s bobkovým listom (ak si chcete ušetriť čas, odporúčame použiť tlakový hrniec).
  3. Po zmäknutí vyberieme bobkový list a obsah hrnca rozmixujeme.
  4. Necháme zovrieť vodu na cestoviny.
  5. Na panvici na oleji opražíme cesnak do zlatista (ak je Vám z cesnaku ťažko, vyberte ho z panvice).
  6. Do panvice pridáme tekvicovú zmes, miso alebo sójovú omáčku a pretlak, necháme jemne zohrievať a premiešavame chute.
  7. Po zovretí vodu osolíme, pridáme cestoviny a po dovarení ich pridáme do panvice a premiešame s omáčkou.

Náš tip: Môžeme servírovať s tymiánom, či bazalkou.

Dobrú chuť vám praje Jedloznačne!