Tekvicové cestoviny
Ingrediencie (2 porcie, doba prípravy 45 min.)
- 1/4 tekvice (ľubovoľnej)
- 1-2 strúčiky cesnaku
- 1/2 pohára paradajkového pretlaku
- 1/2 bujónu alebo vývar
- 1-2 bobkové listy
- akékoľvek gluten-free cestoviny
- 1PL miso alebo sójovej omáčky
Postup
- Ošúpeme a nakrájame tekvicu.
- Povaríme ju vo vývare, s bujónom alebo/a s bobkovým listom (ak si chcete ušetriť čas, odporúčame použiť tlakový hrniec).
- Po zmäknutí vyberieme bobkový list a obsah hrnca rozmixujeme.
- Necháme zovrieť vodu na cestoviny.
- Na panvici na oleji opražíme cesnak do zlatista (ak je Vám z cesnaku ťažko, vyberte ho z panvice).
- Do panvice pridáme tekvicovú zmes, miso alebo sójovú omáčku a pretlak, necháme jemne zohrievať a premiešavame chute.
- Po zovretí vodu osolíme, pridáme cestoviny a po dovarení ich pridáme do panvice a premiešame s omáčkou.
Náš tip: Môžeme servírovať s tymiánom, či bazalkou.
Dobrú chuť vám praje Jedloznačne!