Ingrediencie (2 osoby, doba prípravy 40 min. )

Na tempeh:

  • 1 balenie tempehu (použila som marinovaný)
  • 1PL mandľového masla
  • 1PL agáve sirupu
  • 3PL sojovej omáčky
  • soľ
  • korenie

Na bowl:

  • basmati ryža
  • kel
  • mrkva
  • hrášok
  • cuketa
  • chia semienka
  • citrón

Postup

  1. Najprv uvaríme basmati ryžu, keďže jej príprava trvá okolo 20 minúť.
  2. Tempeh rozlámeme a pridáme ingrediencie na jeho marinádu do misky a poriadne zmiešame, aby sa nám spojili chute (ideálne deň vopred).
  3. Následne opečieme tempeh na panvici do zlatista.
  4. Kým opekáme tempeh, nakrájame si zeleninu – čiže mrkvu a cuketu na plátky – ktoré dáme tiež opiecť na 5-10 minúť na panviu, aby zmäkli.
  5. Surový kel si taktiež nakrájame na veľmi tenké pásiky do osobitnej misky.
  6. Posledné, čo si musíme pripraviť je hrášok. Ten dáme do malého hrnca opiecť so soľou a olivovým olejom.
  7. Už nám chýba iba prichystať misku, kde si všetky naše ingrediencie poukladáme, na vrch pridáme chia semienka, a pokvapkáme sójovou omáčkou, prípadne citrónom.

Dobrú chuť Vám praje Jedloznačne!