Tempeh Bowl od Kristíny Mikulajovej zo So.Slow
Ingrediencie (2 osoby, doba prípravy 40 min. )
Na tempeh:
- 1 balenie tempehu (použila som marinovaný)
- 1PL mandľového masla
- 1PL agáve sirupu
- 3PL sojovej omáčky
- soľ
- korenie
Na bowl:
- basmati ryža
- kel
- mrkva
- hrášok
- cuketa
- chia semienka
- citrón
Postup
- Najprv uvaríme basmati ryžu, keďže jej príprava trvá okolo 20 minúť.
- Tempeh rozlámeme a pridáme ingrediencie na jeho marinádu do misky a poriadne zmiešame, aby sa nám spojili chute (ideálne deň vopred).
- Následne opečieme tempeh na panvici do zlatista.
- Kým opekáme tempeh, nakrájame si zeleninu – čiže mrkvu a cuketu na plátky – ktoré dáme tiež opiecť na 5-10 minúť na panviu, aby zmäkli.
- Surový kel si taktiež nakrájame na veľmi tenké pásiky do osobitnej misky.
- Posledné, čo si musíme pripraviť je hrášok. Ten dáme do malého hrnca opiecť so soľou a olivovým olejom.
- Už nám chýba iba prichystať misku, kde si všetky naše ingrediencie poukladáme, na vrch pridáme chia semienka, a pokvapkáme sójovou omáčkou, prípadne citrónom.
Dobrú chuť Vám praje Jedloznačne!