Ingrediencie ( 2 porcie,doba prípravy 10 min.)

  • 1 uhorka
  • štipka chilli
  • cca 2-3ČL sójová bezlepková omáčka alebo/aj tamari
  • 1ČL sezamový olej
  • 1ČL ryžový ocot (alebo iný podľa chuti)
  • 1PL soli
  • 1 strúčik cesnaku

Postup

  1. Uhorku poriadne umyjeme a odkrojíme konce.
  2. Potom ju rozpučíme. Položíme ju na podložku, na ňu položíme široký sekáčik alebo inú podložku a pobúchame. Naruší sa tým štruktúra uhorky.
  3. Pozdĺžne uhorku rozkrojíme na štvrtiny a vyberieme semiačka. Potom ju rozkrojíme na menšie pozdĺžne kúsky, hojne posolíme a necháme desať minút odstáť.
  4. Rozpučíme, ošúpeme alebo prípadne nakrájame cesnak na drobno. 
  5. Zlejeme vodu, ktorú uhorka pustila. Pridáme všetky ostatné ingrediencie. Pridávame ich postupne a podľa vlastných chutí. Množstvá v ingredienciách sú len odporúčania.
  6. Podávame pokojne aj vychladený šalát priamo z ľadničky. Tak chutí najlepšie.

Dobrú chuť Vám praje Jedloznačne!