Uhorkový šalát
Ingrediencie ( 2 porcie,doba prípravy 10 min.)
- 1 uhorka
- štipka chilli
- cca 2-3ČL sójová bezlepková omáčka alebo/aj tamari
- 1ČL sezamový olej
- 1ČL ryžový ocot (alebo iný podľa chuti)
- 1PL soli
- 1 strúčik cesnaku
Postup
- Uhorku poriadne umyjeme a odkrojíme konce.
- Potom ju rozpučíme. Položíme ju na podložku, na ňu položíme široký sekáčik alebo inú podložku a pobúchame. Naruší sa tým štruktúra uhorky.
- Pozdĺžne uhorku rozkrojíme na štvrtiny a vyberieme semiačka. Potom ju rozkrojíme na menšie pozdĺžne kúsky, hojne posolíme a necháme desať minút odstáť.
- Rozpučíme, ošúpeme alebo prípadne nakrájame cesnak na drobno.
- Zlejeme vodu, ktorú uhorka pustila. Pridáme všetky ostatné ingrediencie. Pridávame ich postupne a podľa vlastných chutí. Množstvá v ingredienciách sú len odporúčania.
- Podávame pokojne aj vychladený šalát priamo z ľadničky. Tak chutí najlepšie.
Dobrú chuť Vám praje Jedloznačne!