Ingrediencie (zhruba 1 plech), 40 min. príprava a 30 min. tuhnutie)

  • 20g pohánkovej múky
  • 20g teffovej múky
  • 20g tapiokovej múky
  • 50g kokosovej múky
  • 50g gaštanovej múky
  • 50g práškového cukru do cesta
  • 30g práškového cukru na obaľovanie
  • 150g rastlinného masla
  • 50g mletých vlašských orechov
  • 2ČL mletej vanilky

Postup

  1. Všetky sypké ingrediencie v miske premiešame. 
  2. Maslo izbovej teploty nakrájame na kocky a ručne ho spojíme so suchými ingredienciami, aby nám vyšlo vláčne cesto. 
  3. To uložíme na 30 minút do ľadničky.
  4. Po stuhnutí v ľadničke, cesto rozdelíme na malé časti, z ktorých vyvaľkáme šúľance a tie vytvarujeme do rožkov. 
  5. Poukladáme ich na plech a pečieme 10-15 minút na 180 stupňoch kým nezhnednú. 
  6. Po dopečení necháme rožky trochu vychladnúť, no ešte za tepla ich zo všetkých strán poprášime práškovým cukrom.

Tip na nákup: Tieto múky si môžete objednať, alebo skočiť do bratislavského Fresh Marketu, kde v Zelenom obchode, U Vážky alebo v Paleo potravinách nájdete väčšinu z tu použitých múk. 

Tip: Ak sa chcete vyhnúť tradičnému práškovému cukru môžete si ho vyrobiť sami zmixovaním trstinového, muscovádového alebo kokosového cukru s tapiokovým alebo kukuričným škrobom.

Dobrú chuť vám praje Jedloznačne!