Vanilkové rožky
Ingrediencie (zhruba 1 plech), 40 min. príprava a 30 min. tuhnutie)
- 100 g múky značky Jizerka
- 20g pohánkovej múky
- 20g teffovej múky
- 20g tapiokovej múky
- 50g kokosovej múky
- 50g gaštanovej múky
- 50g práškového cukru do cesta
- 30g práškového cukru na obaľovanie
- 150g rastlinného masla
- 50g mletých vlašských orechov
- 2ČL mletej vanilky
Postup
- Všetky sypké ingrediencie v miske premiešame.
- Maslo izbovej teploty nakrájame na kocky a ručne ho spojíme so suchými ingredienciami, aby nám vyšlo vláčne cesto.
- To uložíme na 30 minút do ľadničky.
- Po stuhnutí v ľadničke, cesto rozdelíme na malé časti, z ktorých vyvaľkáme šúľance a tie vytvarujeme do rožkov.
- Poukladáme ich na plech a pečieme 10-15 minút na 180 stupňoch kým nezhnednú.
- Po dopečení necháme rožky trochu vychladnúť, no ešte za tepla ich zo všetkých strán poprášime práškovým cukrom.
Tip na nákup: Tieto múky si môžete objednať, alebo skočiť do bratislavského Fresh Marketu, kde v Zelenom obchode, U Vážky alebo v Paleo potravinách nájdete väčšinu z tu použitých múk.
Tip: Ak sa chcete vyhnúť tradičnému práškovému cukru môžete si ho vyrobiť sami zmixovaním trstinového, muscovádového alebo kokosového cukru s tapiokovým alebo kukuričným škrobom.
Dobrú chuť vám praje Jedloznačne!