Parené zemiaky na raňajky podľa Barbory Vesterovej
Ingrediencie (2 porcie) doba prípravy 30 minút
- 5 stredne veľkých zemiakov
- listová prípadne koreňová zelenina
- štipka soli
- štipka iného korenia podľa chute (napríklad čierne korenie, oregano, muškátový orech)
- olivový olej
- ľanový olej
Postup
- Zemiaky ošúpeme a nakrájame. Necháme napariť alebo uvariť v osolenej vode alebo v zeleninovom vývare.
- V zime odporúčame so zemiakmi uvariť aj mrkvu či paštrnák. V lete sa k takýmto raňajkám hodí listová zelenina, ako napríklad špenát, rukola atď.
- Okrem okorenenia a poliatia olejmi môžete zemiaky posypať aj proteínovým práškom, napríklad z ryže alebo tekvice.
Tip: Vegetariánom odporúčame ako prílohu syr, napríklad fetu či nastrúhaný parmezán a vegánom olivy, humus a čokoľvek iné, na čo máte z rána chuť. Kreativite “jedloznačne” medze nekladie!