Ingrediencie (2 porcie) doba prípravy 30 minút

  • 5 stredne veľkých zemiakov
  • listová prípadne koreňová zelenina
  • štipka soli
  • štipka iného korenia podľa chute (napríklad čierne korenie, oregano, muškátový orech)
  • olivový olej
  • ľanový olej

Postup

  1. Zemiaky ošúpeme a nakrájame. Necháme napariť alebo uvariť v osolenej vode alebo v zeleninovom vývare.
  2. V zime odporúčame so zemiakmi uvariť aj mrkvu či paštrnák. V lete sa k takýmto raňajkám hodí listová zelenina, ako napríklad špenát, rukola atď.
  3. Okrem okorenenia a poliatia olejmi môžete zemiaky posypať aj proteínovým práškom, napríklad z ryže alebo tekvice.

Tip: Vegetariánom odporúčame ako prílohu syr, napríklad fetu či nastrúhaný parmezán a vegánom olivy, humus a čokoľvek iné, na čo máte z rána chuť. Kreativite “jedloznačne” medze nekladie!