Vegánska kulajda
Ingrediencie (2 porcie, doba prípravy cca 30 minút)
- 3 stredne veľké zemiaky alebo 5 malých
- za hrsť hríbov alebo iných húb, ktoré máte radi
- 1 liter zeleninového vývaru
- 1PL kmínu
- 1ČL ume octu
- 200 ml mandľovej smotany
- trochu soli a korenia ktoré máte radi na dochutenie
Postup
- Očistíme zemiaky a huby nakrájame.
- Do hrnca si pripravíme avokádový olej, pridáme muškátový orech, koriander a sušený cesnak.
- Pridáme zemiaky a huby.
- Chvíľu pražíme na malom ohni.
- Zalejeme zeleninovým vývarom.
- Keď sú zemiaky uvarené, rozpučíme ich vidličkou a pridáme mandľovú smotanu, ocot a soľ podľa potreby.
- Zamiešame.
- Dochutíme, ako sa nám to páči.
Náš tip: Kľudne môžete použiť sušené hríby a polievka je skvelá aj s kôprom.
Dobrú chuť Vám praje Jedloznačne!