Ingrediencie (2 porcie, doba prípravy cca 30 minút)

  • 3 stredne veľké zemiaky alebo 5 malých
  • za hrsť hríbov alebo iných húb, ktoré máte radi
  • 1 liter zeleninového vývaru
  • 1PL kmínu
  • 1ČL ume octu
  • 200 ml mandľovej smotany
  • trochu soli a korenia ktoré máte radi na dochutenie

Postup

  1. Očistíme zemiaky a huby nakrájame.
  2. Do hrnca si pripravíme avokádový olej, pridáme muškátový orech, koriander a sušený cesnak.
  3. Pridáme zemiaky a huby.
  4. Chvíľu pražíme na malom ohni.
  5. Zalejeme zeleninovým vývarom.
  6. Keď sú zemiaky uvarené, rozpučíme ich vidličkou a pridáme mandľovú smotanu, ocot a soľ podľa potreby.
  7. Zamiešame.
  8. Dochutíme, ako sa nám to páči.
Náš tip: Kľudne môžete použiť sušené hríby a polievka je skvelá aj s kôprom.
Dobrú chuť Vám praje Jedloznačne!