Vegánsky chlebík vo „vajíčku“
Ingrediencie ((2 porcie, doba prípravy 30 min.)
- 8 krajcov bezlepkového chleba
- zhruba 150g cícerovej múky
- zhruba 80ml vody
- štipka soli
- olej na vyprážanie (odporúčame ryžový alebo kukuričný)
Postup
- Zmiešame múku, soľ a vodu tak, aby vznikla tekutá, ale zároveň hustá zmes (príliš vodová zmes je v poriadku, nevytvorí však taký chrumkavý efekt, aký chceme dosiahnuť).
- Nalejeme olej na panvicu a začneme ohrievať.
- Olej by mal celú panvicu pokryť jemnou vrstvou, aby sa nám cesto nelepilo.
- Chleba omočíme, prípadne obalíme v ceste a poukladáme na už rozohriaty olej na panvici.
- Keď uvidíme bublinky, opatrne obrátime a proces zopakujeme, až kým chlebíčky nemajú miestami jemne hnedé sfarbenie.
- Opakujeme, až kým sa nám neminú krajce chleba a podávame ich teplé s kečupom, poprípade s paradajkami alebo inou zeleninou.
Dobrú chuť Vám praje Jedloznačne!