Vyprážaná hliva ustricová
Ingrediencie (2 porcie, doba prípravy 30 min.)
- slnečnicový olej na vyprážanie
- 2 hrste hlivy ustricovej
- 100g ryžovej múky
- 50g tapiokovej múky
- 150-200g vody
- štipka soli
Postup
- Jednotlivé huby hlivy ustricovej umyjeme a osušíme.
- Múky premiešame so soľou a potom postupne prilievame vodu.
- Hustota tohto cestíčka na obaľovanie má byť dostatočne tekutá na to, aby sa hliva dala obaliť, ale dostatočne hustá tak, aby obal ostal na hlivách.
- Optimálne je, keď obaľované hlivy hneď ukladáme do rozpáleného oleja.
- Obalujeme z oboch strán.
- Keď obal hlív v oleji naberie žltú alebo oranžovú farbu, vyberieme ich a poukladáme na hrubé papierové utierky, aby nasali prebytočný olej.
Náš tip: K hlive odporúčame servírovať ľahší dip vo forme bieleho jogurtu, či jemne ťažšiu variantu veganézy.
Dobrú chuť vám praje Jedloznačne!