Ingrediencie (2 porcie, doba prípravy 30 min.)

  • slnečnicový olej na vyprážanie
  • 2 hrste hlivy ustricovej
  • 100g ryžovej múky
  • 50g tapiokovej múky
  • 150-200g vody
  • štipka soli

Postup

  1. Jednotlivé huby hlivy ustricovej umyjeme a osušíme.
  2. Múky premiešame so soľou a potom postupne prilievame vodu.
  3. Hustota tohto cestíčka na obaľovanie má byť dostatočne tekutá na to, aby sa hliva dala obaliť, ale dostatočne hustá tak, aby obal ostal na hlivách.
  4. Optimálne je, keď obaľované hlivy hneď ukladáme do rozpáleného oleja.
  5. Obalujeme z oboch strán.
  6. Keď obal hlív v oleji naberie žltú alebo oranžovú farbu, vyberieme ich a poukladáme na hrubé papierové utierky, aby nasali prebytočný olej.

Náš tip: K hlive odporúčame servírovať ľahší dip vo forme bieleho jogurtu, či jemne ťažšiu variantu veganézy.

Dobrú chuť vám praje Jedloznačne!