Zelená kešu majonéza
Ingrediencie (4 porcie) 2-4 hod. predpríprava receptu (kedy močíme orechy) plus 5 minút mixovania všetkých ingrediencií
- hrsť kešu orechov
- 50ml vody
- 1/2 citrónu
- štipka soli
- zopár listov baby špenátu
- hrsť listov rukoly
- jablčný ocot
- Ume ocot (odporúčame Ume shiso ocot)
Postup
- Kešu orechy necháme 2-4 hodiny močiť vo filtrovanej vode.
- Vodu potom zlejeme, orechy opláchneme a dáme do mixéra.
- Ošúpeme polovicu citrónu a pridáme ho do mixéra spolu so štipkou soli.
- Orechy zmixujte do krémova pri postupnom prilievaní vody.
- Vodu pridávame tak, aby sme mali krémovú konzistenciu majonézy. Je na nás ako tekutá majonéza alebo omáčka bude.
- Potom pridáme ostatné ingrediencie a všetko dohromady dokonale zmixujeme.
Tip 1: Ak máme slabší mixér, necháme orechy namočené čo najdlhšie a namiesto citrónu použijeme len citrónovú šťavu.
Tip 2: Ak chceme dosiahnuť hebkejšiu konzistenciu, do majonézy môžeme primixovať aj olivový olej.
Tip na obmenu chutí: Táto majonéza chutí výborne aj čisto s rukolou. A ak máte radi chuť petržlenu, odporúčame skúsiť aj čisto petržlenovú.
Dobrú chuť vám praje Jedloznačne!