Ingrediencie (2 porcie, doba prípravy 25 min.)

  • cibuľa
  • pór
  • cuketa
  • karfiol
  • huby - môžeme použiť šampióny/hlivu/vopred namočené shiitake
  • thajské kokosové mlieko
  • kokosový olej
  • kari/kari pasta

Postup

  1. Na panvici rozohrejeme čajovú lyžičku kokosového oleja.
  2. Osmažíme cibuľu.
  3. Najprv pridáme karfiol, huby, potom cuketu a nakoniec pór.
  4. Všetko osmažíme podľa toho, ako nám vyhovuje.
  5. Osolíme, (pozor – pokiaľ pridávame kari pastu, nesolíme, lebo je už slaná)
  6. Zalejeme kokosovým mliekom. Pokiaľ je moc husté, môžeme pridať vodu.
  7. Povaríme.
  8. Nakoniec pridáme kari pastu. (osobne jej nedávam veľa, len trochu, pretože je sama o sebe už dosť slaná a intenzívna)

Môj tip: Recept môžete pripraviť aj ako omáčku k ryži.

Dobrú chuť vám praje Jedloznačne!