Zeleninová polievka s kokosovým mliekom podľa Anny Mimieux
Ingrediencie (2 porcie, doba prípravy 25 min.)
- cibuľa
- pór
- cuketa
- karfiol
- huby - môžeme použiť šampióny/hlivu/vopred namočené shiitake
- thajské kokosové mlieko
- kokosový olej
- kari/kari pasta
Postup
- Na panvici rozohrejeme čajovú lyžičku kokosového oleja.
- Osmažíme cibuľu.
- Najprv pridáme karfiol, huby, potom cuketu a nakoniec pór.
- Všetko osmažíme podľa toho, ako nám vyhovuje.
- Osolíme, (pozor – pokiaľ pridávame kari pastu, nesolíme, lebo je už slaná)
- Zalejeme kokosovým mliekom. Pokiaľ je moc husté, môžeme pridať vodu.
- Povaríme.
- Nakoniec pridáme kari pastu. (osobne jej nedávam veľa, len trochu, pretože je sama o sebe už dosť slaná a intenzívna)
Môj tip: Recept môžete pripraviť aj ako omáčku k ryži.
Dobrú chuť vám praje Jedloznačne!