Ingrediencie (4 porcie) doba prípravy 45 min.

  • 2-3 malé mrkvy
  • 1 žltá mrkva
  • 1 malý paštrnák
  • hľúzku a pár malých kvetov brokolice
  • 1 malá cukina
  • 1 hrnček ryže arborio
  • 1PL omáčky tamari alebo miso pasty
  • 1PL tahini pasty
  • sťava z jedného citrónu alebo limetky
  • štipka soli

Postup

  1. Ošúpeme mrkvy, paštrnák, brokolicovú hľúzku a šupky uvaríme vo vode, aby sme mali zeleninový vývar na podlievanie.
  2. Všetku zeleninu nakrájame na drobno.
  3. Mrkvy a paštrnák vypražíme na oleji.
  4. Pridáme soľ a k zelenine pridáme aj ryžu.
  5. Pomiešame a pri kontinuálnom miešaní podlievame zmes vývarom.
  6. Keď už je ryža skoro al dente, pridáme kúsky kvetov brokolice a cukiny.
  7. Oheň pár minút na to vypneme, prilejeme omáčku tamari, tahini, citrónovú šťavu a premiešame.

Tip 1: Ku koncu môžeme ryžu podliať aj pohárom bieleho vína.

Tip 2: Do hotového rizota môžeme prípadne primiešať aj 1PL kešu krému.

Dobrú chuť vám praje Jedloznačne!