Ingredienie (3 porcie, príprava 1,5 hod.)

Na cesto

  • 300g ryžovej múky
  • 150g tapiokovej múky
  • štipka soli
  • 150-200ml teplej vody

Na plnku

  • 4 zemiaky
  • šťava z 1/2 limetky
  • 2 jarné cibuľky
  • 1/2 červenej cibule
  • 1 strúčik cesnaku
  • štipka soli (ideálne čiernej himalájskej)
  • štipka korenia sumac (dobrovoľne)
  • 1-2ČL tahini
  • 2ČL tamari omáčky
  • tamari omáčka alebo bezlepková sójová omáčka na namočenie šatôčok

Postup

  1. Zemiaky ošúpeme a naparíme.
  2. Cesnak a cibuľu nakrájame na drobno a opražíme na panvičke na oleji.
  3. Keď začnú rozvoniavať, pridáme aj nakrájanú jarnú cibuľku a opražíme ju do mäkka.
  4. Keď sú zemiaky mäkké, rozpučíme ich a zmiešame s ostatnými ingredienciami.
  5. Ďalším krokom je zmiešať múky v miske a priliať vodu tak, aby sme vytvarovali jednu guličku.
  6. Postupne potom z tejto jednej guličky tvoríme malé tak, aby nám z nich vznikli placky veľké ako dlaň.
  7. Malú guličku položíme na potravinovú fóliu (alebo papier na pečenie), prstami z nej vytvarujeme placku. Dajte si pozor, aby nebola príliš tenká, lebo sa začne toto krehké cesto trhať.
  8. Na placku dáme čajovú lyžičku plnky, ktorú zakryjeme cestom pomocou fólie. Jemne pozatláčame miesto, kde sa cesto spája, odlepíme fóliu a vytvarujeme konce šatôčok.
  9. Posledným krokom je naliať vodu na spodok panvice. Počkáme kým voda zovrie, do panvice uložíme šatôčky, prikryjeme pokrievkou a necháme ich 3 minúty dusiť.
  10. Servírujeme so sójovou tamari omáčkou.

Dobrú chuť vám praje Jedloznačne!