Chrumkavá bezlepková vegan pekan granola
Ingrediencie (čas prípravy 10 min.,celkový čas 45 min.)
- 2 šálky bezlepkových ovsených vločiek
- šálka nasekaných pekanových orechov
- ½ šálky nakrájaných mandlí, nasekaných alebo ponechaných v celku
- ¼ šálky čistého javorového sirupu
- ¼ šálky kokosového oleja, rozpusteného a ochladeného
- ¼ ČL čistého vanilkového extraktu
- ¼ ČL morskej soli
- ½ ČL mletej škorice (pridajte podľa chuti)
Postup
- Predhrejte rúru na 150°C.
Vo veľkej mise zmiešajte vločky, nasekané pekanové orechy a mandle. - V malej miske vyšľahajte roztopený/vychladnutý kokosový olej s javorovým sirupom, vanilkou, soľou a škoricou. Nalejte na ovos/orechy a dobre premiešajte.
- Pomocou špachtle preneste zmes granoly na plech vystlaný papierom na pečenie a veľmi dobre rozotrite na tenkú vrstvu. Takmer všetok papier by mal byť pokrytý granolou.
- Pečte na strednom rošte 20 minút. Potom otočte panvicu o 180 stupňov pre rovnomerné opekanie a pokračujte v pečení ďalších 10-15 minút alebo kým nebude granola zlatá a chrumkavá.
Po vybratí granoly z rúry ju nechajte vychladnúť na plechu, kým nebude studená. Granola nebude chrumkavá, kým nevychladne. - Granola vydrží až dva týždne vo vzduchotesnej nádobe s uzáverom. Vychutnajte si ju ako desiatu alebo na jogurte s čerstvým ovocím.
Dobrú chuť Vám praje Jedloznačne!