Ingrediencie (čas prípravy 10 min.,celkový čas 45 min.)

  • 2 šálky bezlepkových ovsených vločiek
  • šálka nasekaných pekanových orechov
  • ½ šálky nakrájaných mandlí, nasekaných alebo ponechaných v celku
  • ¼ šálky čistého javorového sirupu
  • ¼ šálky kokosového oleja, rozpusteného a ochladeného
  • ¼ ČL čistého vanilkového extraktu
  • ¼ ČL morskej soli
  • ½ ČL mletej škorice (pridajte podľa chuti)

Postup

  1. Predhrejte rúru na 150°C.
    Vo veľkej mise zmiešajte vločky, nasekané pekanové orechy a mandle.
  2. V malej miske vyšľahajte roztopený/vychladnutý kokosový olej s javorovým sirupom, vanilkou, soľou a škoricou. Nalejte na ovos/orechy a dobre premiešajte.
  3.  Pomocou špachtle preneste zmes granoly na plech vystlaný papierom na pečenie a veľmi dobre rozotrite na tenkú vrstvu. Takmer všetok papier by mal byť pokrytý granolou.
  4.  Pečte na strednom rošte 20 minút. Potom otočte panvicu o 180 stupňov pre rovnomerné opekanie a pokračujte v pečení ďalších 10-15 minút alebo kým nebude granola zlatá a chrumkavá.
    Po vybratí granoly z rúry ju nechajte vychladnúť na plechu, kým nebude studená. Granola nebude chrumkavá, kým nevychladne.
  5. Granola vydrží až dva týždne vo vzduchotesnej nádobe s uzáverom. Vychutnajte si ju ako desiatu alebo na jogurte s čerstvým ovocím. 
Dobrú chuť Vám praje Jedloznačne!